Dübörög a faház biznisz: ennyiből jön ki a Valentin-napi romantikázás vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Dübörög a faház biznisz: ennyiből jön ki a Valentin-napi romantikázás vidéken

Rohamosan közeledik a Valentin-nap, a párok már javában ötletelnek, mivel lepjék meg egymást.Sokan döntenek úgy, hogy a megszokott virág-csoki kombináción túl közös programmal, élménnyel lepik meg szerelmüket. Ha te is azon töröd a fejed, hogy jó lenne pár napot a kedveseddel tölteni egy meghitt, csendes, nyugodt helyen, akkor böngészd át listánkat. Összegyűjtöttünk 5+1 faházat, ahol a kényelemről sem kell lemondanod, ha szeretnél elvonulni néhány romantikus napra a pároddal.

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. Mint arról a Pénzcentrum nemrég beszámolt, kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek, dinamikusan emelkedő Szép-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot.

A magyar turizmus erősödését az is mutatja, hogy bizonyos mutatószámok tekintetében a növekedés üteme meghaladta Ausztria teljesítményét és közelíti Csehországét is. Az elmúlt években végrehajtott és a jelenleg is zajló összehangolt ágazati fejlesztések Magyarországot vonzóbbá tették, ami tovább erősíti pozíciónkat a világ turisztikai térképén.

A legnépszerűbb úticélok Magyarországon, Budapest mellett, Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged, Miskolctapolca, de sokan mennek Gyulára és Pécsre is. Érdekesség továbbá, hogy a magyarok körében leginkább a rövidebb utazások mennek, statisztikák szerint a legtöbben egy vagy két éjeszakára mennek el feltöltődni. Ez vélhetően az idei vében sem lesz másként, a HelloVidék információi szerint például

Néhány éve megfigyelhető tendencia például, hogy a szerelmesek, amerikai szokás szerint, egy eldugott ki faházat foglalnak le néhány napra. De nem csak Valentin-nap alkalmából pörögnek az ilyen szálláshelyek, hiszen egyre több ember érzi szükségét annak, hogy közel legyen a természethez és eltöltsön néhány csendes napot a zajos hétköznapi forgatagtól távol. Az igényeket egyre több vállalkozó igyekszik kihasználni Magyarországon, sorra épülnek a romantikus kuckók szerte az országban. A HelloVidék most ezek közül mutat néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Hegyi Kabin Zebegény

A Hegyi Kabin berendezését tekintve a faházak egyszerűségét vegyítették a modern elemekkel. A belső kialakításnál a skandináv egyszerűséget ötvözték a hegyi vendégházak otthonosságával. A szálláshely weboldalán olvashatjuk, hogy nagy szerepet kap az „olvasósarok” amihez, a szállásadók kedvenc könyveiket kínálják. Hangsúlyos az úgynevetett „élő fal” is, amely rengeteg növénynek ad helyet, hogy ezzel is még természetesebb légkört teremtsenek. De nem mehetünk el a hatalmas üvegfelületek mellett sem, melyek beengedik a Dunakanyart a nappaliba.

Az árakat tekintve kétféle árazást alkalmaznak. Hétköznap 29 000 Ft/éjszaka, hétvégén viszont 33 000 Ft/éjszaka áron foglalhatunk. Árak forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFÁ-t. A ház maximum 4 férőhelyes és minimum 2 éjszaka foglalható! Az ár tartalmazza a ház és kert kizárólagos használatát, ágyneműt, törölközőt, kávékapszulákat, idegenforgalmi adót, és a takarítást. Étkezés tekintetében nem találtunk információt az oldalon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hegyi Kabin Zebegény (@hegyikabin) által megosztott bejegyzés,

Golgomán Gerendaház

Alpesi hangulatú boronaház az Őrség szívében. Az őrségi miliőhöz semmi más nem illett annyira, mint egy erdő illatú gerendaház

- áll a szálláshely köszöntőjében. Mint írják a természet romantikájától körül ölelve dombok, erdők szomszédságában áll a vendégház ahol a természetes faárnyalatok sokszínű harmóniája kellemes összhatást és barátságos atmoszférát biztosít. Mindehhez az egész házat belengi a maradandó jellegzetes fenyőillat.

A vendégház felszereltségébe a következők tartoznak: törölköző, ágynemű, etetőszék, babaágy, internet, CD/DVD lejátszó, rádió, porszívó, hajszárító, vasaló, mosógép, mosogatógép, kenyérpirító, vízforraló, kávéfőző, stb. A ház teljes egészében bérelhető. Parkolóhelyek a kertben. Vendégeknek a kertben bográcsozási lehetőséget alakítottak ki.

A Golomán Gerendaházban 6 db kétágyas és 1 háromágyas szoba - összesen 15 férőhely -, 5 fürdőszoba, jól felszerelt konyha, 2 társalgó, 2 terasz található. Árak tekintetében a felnőttek 80 000 Ft/éj/ház áron foglalhatnak szállást. Gyermekek számára 2-14 éves korig 2500 Ft/fő/éj áron lehet foglalni. Az IFA (Idegenforgalmi adó) 425 Ft/fő/éj. Valamint kisállat esetében felár, tehát 5000 Ft/nap kell fizetni.

Étkezést illetően a reggelit vagy félpanziót előzetes egyeztetés után lehet igényelni. Amelyek a következőképp alakulnak:

    • Reggeli 2000 Ft / fő
    • Vacsora 2500 Ft / fő
    • Félpanzió 4500 Ft / fő
    • Gyermek reggeli 1200 Ft / fő
    • Gyermek vacsora 1800 Ft / fő
    • Gyermek félpanzió 3000 Ft / fő
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@golomangerendahaz által megosztott bejegyzés,

Odu House

Az ODU House a Dunakanyarban, Verőcén található, a szállás weboldala szerint 15 perc sétával máris a Duna-parton, vagy a falu központjában lehetünk. A ház egyedi stílusú és tervezésű épület, művészi igényű belső terekkel és berendezésel. Organikus környezetben, barátságos kerttel várja vendégeit.

Összesen 11 főnek tudnak szállást biztosítani. Két szeparált franciaágyas szoba, a többi fekhely kanapék és kiépített dobogók formájában valósul meg. A vendégház légkondicionált, tv-wifi van, igény szerint gyerek felszerelést is tudnak biztosítani. A ház önellátó és jól felszerelt konyhája van. Árak tekintetében 41 900 Ft/éj a díj, amiért foglalhatunk szállást.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ODU House - Verőce (@odu_house) által megosztott bejegyzés,

Noszvaj 981

Noszvaj község Heves megyében található, amelynek üdülőövezete, Síkfőút Egertől 10 km-re, a Bükki Nemzeti Park déli bejáratánál terül el. Itt, közvetlenül az erdő bejáratánál található ez az angol vidéki romantikát idéző vendégház, a Noszvaj 981. A kétszemélyes kulcsosház maximális kényelmet és nyugalmat biztosít, ahol sem személyzet, sem más szállóvendég nem zavarja meg a pihenésünket.

Igény esetén reggelit biztosítunk számotokra a helyi ételkülönlegességekből. A noszvaji lekvárból, sajtból, mangalicából, szarvaskolbászból, vajból, gyümölcsökből, zöldségekből és friss péktermékekből bőségesen fogyaszthattok

- olvasható a szállás oldalán.

Ha ide ugranánk le egy hétvégére akkor a következő árakra számíthatunk: két fő részére egy hétvége 79800 Ft, valamint ehhez adódik hozzá a 350Ft/fő/éj idegenforgalmi adó is. Kérés esetén a reggeli 2 fő részére 6000 Ft/éj, amit a helyszínen kell fizeteni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Noszvaj 981 (@noszvaj981) által megosztott bejegyzés,

Deer Mountain Retreat

Faházunk a Duna-kanyarban tökéletes helyszín arra, hogy elvonulj a nagyvárosi élet pörgésétől. A kandalló melegét élvezhetitek egy kiadós túrázás után, de főzhettek a konyhában, vagy grillezhettek is a tűzrakó helyen

- írják a Deer Mountain Retreat faház tulajdonosai. A nagymarosi Rigó-hegy oldalában, lélegzetellátó Duna- és Pilis-panorámával rendelkezik a házikó, ami egy 1000m2-es telken kapott helyet. Amit érdemes tudni az épületről az az, hogy egyedi tervezés alapján, még 1975-ben épült. A korszerűsített szálláson jól felszerelt konyha, kényelmes háló, esőztetős zuhany és egy kandalló áll a látogatók rendelkezésére. Amire viszont nem számíthatsz az a Wifi, légkondicionálás, mosógép és TV. Mindezért cserében, ha itt szeretnénk megszállni, akkor 17 900 Ft/éj áron foglalhatunk itt szobát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Deer Mountain (@deermountainretreat) által megosztott bejegyzés,

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

faház

erdei ház

valentin nap

valentin-nap

utazás

kikapcsolódás

árak

körkép

hétvége