Játsszunk anagrammákkal: izgalmas anagramma fejtő feladatok, anagramma generátor

HelloVidék   
  Megosztom
Játsszunk anagrammákkal: izgalmas anagramma fejtő feladatok, anagramma generátor

Fejfájást okoz egy anagramma megfejtése? Mutatjuk, mi az anagramma, hogyan működik az anagramma generátor, másnéven anagramma fejtő, és mi az az anagramma kereső?

Az anagrammák megfejtése mindig is rejtélyes, szórakoztató feladat volt, amiket kár lenne hagyni feledésbe merülni. Ma már nagyobb fejtörés nélkül játszhatunk velük, találhatunk ki általuk izgalmas, új neveket: elég egy anagramma generátor és már kész is gyermekkorunk óta tervezett titkos nevünk! Az anagramma fejtő segítségével az anagrammák visszafelé is kibogozhatóak, számtalan módon újragenerálhatjuk őket.

Mi az anagramma?

Ennek az érdekes névnek a hallatán sokunkban kérdések merülnek fel: mi az az anagramma? Nehéz őket létrehozni? Mi a helyzet a megfejtésükkel? Nos, az anagramma egy szójáték, aminek a lényege, hogy a szó összekevert betűiből más, új kifejezéseket, neveket hozunk létre. Az anagramma fejtés és anagramma készítés lehet szórakoztató játék, de fiktív nevek létrehozására is használhatják például írók, akik szeretnék valódi kilétüket elrejteni, de valamilyen formában nevüket mégis megőriznék. Anagramma kereső programokkal nem nehéz feladat az anagramma fejtés: csak beírjuk az elemezni kívánt kifejezést, a program pedig elemeire szedi, majd újra összeállítja a szót.

Nem kell messzire mennünk egy anagramma kereső, anagramma generátor programért: a sztaki oldalán mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet az anagramma fejtéshez. Csak írjuk be a kívánt kifejezést és vizsgaáljuk meg, milyen anagrammákat, szókapcsolatokat dob ki a gép. Elemezhetjük saját nevünket, megpróbálhatunk megfejteni vele rejtélyes anagrammákat és sok más szórakoztató feladatot elvégezhetünk velük. Anagrammakészítéskor nem vesszük figyelembe a szóközöket, a nagybetűket és a számokat, így nagyobb az alkotói szabadságunk.

Vicces anagrammák

1. Főnevekből készített anagrammák

  • termékenység = megkéselt erény, kényelmes réteg
  • szabad lexikon = szexi lakodban, index kaszabol
  • orrszarvú = orr szúrva, rovar rúzs
  • gyomorrontás = toronymorgás

2. Híres emberek nevéből készített anagrammák

  • Heltai Jenő = Ihlet a nője
  • Karinthy Frigyes = Híres így firkant
  • Szinyei Merse Pál = Silány szerepeim
  • Kosztolányi Dezső = Koszos őz diát nyel
  • Arany János = Anyján a sor
  • Nobel Alfred = Ferde ballon
  • Adél = Léda

3. Mondatok

Sebestyén Gábor:

„Örüljetek egek! Mert az Úr mívelte ezeket! Örvendezzetek földnek alsó részei, hegyek énekeljetek, erdők és azok minden Fái.” = „Fái András, földünk derék jelese, ez a remek-író, életének hetvennyolcadik évét megéré, új egek, őrizzétek őt kész, mentő kezekkel.”

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

anagramma

fejtörő

játék

gyerekek

szórakozás