Játsszunk anagrammákkal: izgalmas anagramma fejtő feladatok, anagramma generátor

HelloVidék   
  Megosztom
Játsszunk anagrammákkal: izgalmas anagramma fejtő feladatok, anagramma generátor

Fejfájást okoz egy anagramma megfejtése? Mutatjuk, mi az anagramma, hogyan működik az anagramma generátor, másnéven anagramma fejtő, és mi az az anagramma kereső?

Az anagrammák megfejtése mindig is rejtélyes, szórakoztató feladat volt, amiket kár lenne hagyni feledésbe merülni. Ma már nagyobb fejtörés nélkül játszhatunk velük, találhatunk ki általuk izgalmas, új neveket: elég egy anagramma generátor és már kész is gyermekkorunk óta tervezett titkos nevünk! Az anagramma fejtő segítségével az anagrammák visszafelé is kibogozhatóak, számtalan módon újragenerálhatjuk őket.

Mi az anagramma?

Ennek az érdekes névnek a hallatán sokunkban kérdések merülnek fel: mi az az anagramma? Nehéz őket létrehozni? Mi a helyzet a megfejtésükkel? Nos, az anagramma egy szójáték, aminek a lényege, hogy a szó összekevert betűiből más, új kifejezéseket, neveket hozunk létre. Az anagramma fejtés és anagramma készítés lehet szórakoztató játék, de fiktív nevek létrehozására is használhatják például írók, akik szeretnék valódi kilétüket elrejteni, de valamilyen formában nevüket mégis megőriznék. Anagramma kereső programokkal nem nehéz feladat az anagramma fejtés: csak beírjuk az elemezni kívánt kifejezést, a program pedig elemeire szedi, majd újra összeállítja a szót.

Nem kell messzire mennünk egy anagramma kereső, anagramma generátor programért: a sztaki oldalán mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet az anagramma fejtéshez. Csak írjuk be a kívánt kifejezést és vizsgaáljuk meg, milyen anagrammákat, szókapcsolatokat dob ki a gép. Elemezhetjük saját nevünket, megpróbálhatunk megfejteni vele rejtélyes anagrammákat és sok más szórakoztató feladatot elvégezhetünk velük. Anagrammakészítéskor nem vesszük figyelembe a szóközöket, a nagybetűket és a számokat, így nagyobb az alkotói szabadságunk.

Vicces anagrammák

1. Főnevekből készített anagrammák

 • termékenység = megkéselt erény, kényelmes réteg
 • szabad lexikon = szexi lakodban, index kaszabol
 • orrszarvú = orr szúrva, rovar rúzs
 • gyomorrontás = toronymorgás

2. Híres emberek nevéből készített anagrammák

 • Heltai Jenő = Ihlet a nője
 • Karinthy Frigyes = Híres így firkant
 • Szinyei Merse Pál = Silány szerepeim
 • Kosztolányi Dezső = Koszos őz diát nyel
 • Arany János = Anyján a sor
 • Nobel Alfred = Ferde ballon
 • Adél = Léda

3. Mondatok

Sebestyén Gábor:

„Örüljetek egek! Mert az Úr mívelte ezeket! Örvendezzetek földnek alsó részei, hegyek énekeljetek, erdők és azok minden Fái.” = „Fái András, földünk derék jelese, ez a remek-író, életének hetvennyolcadik évét megéré, új egek, őrizzétek őt kész, mentő kezekkel.”

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

anagramma

fejtörő

játék