Milliós beruházás: így újult meg a Bagolyvár Vadaspark

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Milliós beruházás: így újult meg a Bagolyvár Vadaspark

Szolnok egyre bővülő látnivalóinak sorát újabbak gyarapítják, miután a NEFAG Zrt. százmillió forintból fejlesztette a méltán közkedvelt Bagolyvár Vadasparkot – írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja egyre több vendég visszajelzése és a látogatószám folyamatos növekedése indokolta a létesítmény megújítását és átfogó fejlesztését, melynek során fontos célkitűzés volt, hogy megmaradjon a tizenkét éve alapított vadaspark családias hangulata és a létesítmény továbbra is képes legyen erdei iskolai foglakozások kiszolgálására, nyári táborok megrendezésére.

A vadasparkban végzett fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg harminchat faj százötvenkilenc egyede tekinthető meg. A mostani felújítások utána a vadaspark egy korszerű fogadóépülettel és gondozói helyiségekkel, új parkolórésszel, további négyszáz folyóméter térköves sétaúttal, öt nagyméretű kifutóval és berendezéseivel bővült. Az újként kialakított kifutók 9.000 m² bővítést jelentenek, így már 28.000 m² területen lehet zavartalanul megcsodálni az állatokat a természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között.

A vadaspark 2019-ben megkapta a legszigorúbb, állatkerti előírásoknak megfelelő hatósági besorolást így az a későbbiekben további különleges állatoknak is otthonaként szolgálhat. A fejlesztések során a társaság különösen óvta a területen található fákat, és csak a legszükségesebb esetben, mértékben került sor azok kivágására, illetve további tizenötezer csemetét ültetett el

- számolt be róla a portál.

Mint írják a NEFAG Zrt. közel százmillió forint nagyságrendű vadasparki fejlesztésének köszönhetően, Szolnok olyan erdei létesítménnyel lett gazdagabb, amivel megteremtődött a szabadidő tartalmas, élményekkel teli eltöltésének lehetősége.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

vadaspark

jász-nagykun szolnok megye

fejlesztés