Milliós beruházás: így újult meg a Bagolyvár Vadaspark

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Milliós beruházás: így újult meg a Bagolyvár Vadaspark

Szolnok egyre bővülő látnivalóinak sorát újabbak gyarapítják, miután a NEFAG Zrt. százmillió forintból fejlesztette a méltán közkedvelt Bagolyvár Vadasparkot – írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja egyre több vendég visszajelzése és a látogatószám folyamatos növekedése indokolta a létesítmény megújítását és átfogó fejlesztését, melynek során fontos célkitűzés volt, hogy megmaradjon a tizenkét éve alapított vadaspark családias hangulata és a létesítmény továbbra is képes legyen erdei iskolai foglakozások kiszolgálására, nyári táborok megrendezésére.

A vadasparkban végzett fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg harminchat faj százötvenkilenc egyede tekinthető meg. A mostani felújítások utána a vadaspark egy korszerű fogadóépülettel és gondozói helyiségekkel, új parkolórésszel, további négyszáz folyóméter térköves sétaúttal, öt nagyméretű kifutóval és berendezéseivel bővült. Az újként kialakított kifutók 9.000 m² bővítést jelentenek, így már 28.000 m² területen lehet zavartalanul megcsodálni az állatokat a természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között.

A vadaspark 2019-ben megkapta a legszigorúbb, állatkerti előírásoknak megfelelő hatósági besorolást így az a későbbiekben további különleges állatoknak is otthonaként szolgálhat. A fejlesztések során a társaság különösen óvta a területen található fákat, és csak a legszükségesebb esetben, mértékben került sor azok kivágására, illetve további tizenötezer csemetét ültetett el

- számolt be róla a portál.

Mint írják a NEFAG Zrt. közel százmillió forint nagyságrendű vadasparki fejlesztésének köszönhetően, Szolnok olyan erdei létesítménnyel lett gazdagabb, amivel megteremtődött a szabadidő tartalmas, élményekkel teli eltöltésének lehetősége.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

vadaspark

jász-nagykun szolnok megye

fejlesztés