Kezdődik a szüret: gyűjts levendulát az Esterházy-kastély kertjében

MTI   
  Megosztom
Kezdődik a szüret: gyűjts levendulát az Esterházy-kastély kertjében

Péntektől megnyílik az érdeklődők számára a fertődi Esterházy-kastély levendulakertje. A jellegzetes illatú növényből nemcsak szedni lehet, hanem tematikus programok is várják a családokat, csoportokat - közölte Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A tízezer tő francia levendulából korlátozott mennyiséget gyűjthetnek az érdeklődők a helyszínen kapott aratótasakokba június 19-től naponta 10 és 18 óra között.

A június 20-21-i és a következő hétvégén, délutánonként a levendulaszüretet családi élményprogramok, fűszer- és gyógynövény túrák, valamint kézműves foglalkozások is színesítik.

A kastélyban táborozó csoportokat is fogadnak. A szabadtéri múzeumpedagógiai foglalkozások között a "Tündérséta" az óvodás korosztálynak szól, a "Barokk íróasztal" az általános iskolásoknak, a "Barokk zenélődoboz" a középiskolás korosztálynak kínál aktív időtöltést a páratlan természeti környezetben. A programokkal kapcsolatban további információk a www.eszterhaza.hu oldalon olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

levendula

levendulaszüret

esterházy-kastély

kastély

szüret

gyűjtés

levendula gyűjtés