Szomorú bejelentés: elmarad az idei Anna-bál

MTI   
  Megosztom
Szomorú bejelentés: elmarad az idei Anna-bál

Bár az Anna-bál elmarad, a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt az Anna Fesztivál keretében július 21-én és 22-én megtartják. A versenyre a hagyományos magyar népzenét játszó 16 és 35 év közötti hegedűsök jelentkezését várják július 6-ig - jelentette be a rendezvény szakmai felelőse.

Az Anna-bál a járványhelyzet miatt elmarad, mivel nem tudták volna a megszokott színvonalon megrendezni, de a 8. Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit július 21. és 25. között megtartják Balatonfüred városa és a Hagyományok Háza szervezésében. A prímásversenyen kívül lesz operagála, kórusok koncertje és operettműsor

- tette közzé közösségi oldalán Balatonfüred polgármestere, Bóka István.

Pál István Szalonna, a Balatonfüredi Prímásverseny szakmai felelőse a szervezőkkel azt közölte, hogy a versenyre minden, autentikus magyar népzenét játszó hegedűs pályázhat, aki a verseny napjáig betölti a 16. életévét, de még nem múlt el 35 éves. A versenyt a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartják. Minden prímás két kötelező és egy szabadon választott versenyszámmal versenyez, öt-öt perc időtartamban. Kötelező versenyszámként széki és gömöri összeállításokat adnak majd elő a versenyzők, szabadon választott műként pedig a teljes Kárpát-medence népzenei anyagából választhatnak. A megmérettetés során a szervezők minden versenyző számára gondoskodnak a megfelelő színvonalú kísérő zenekarról.

Az első három díjazott pénzjutalomban részesül, az első helyezett további nyereménye pedig, hogy felléphet a 196. Anna-bálon. A zsűri tagjai a magyar népzene szakemberei lesznek: Árendás Péter, Koncz Gergely, Lakatos Róbert és Salamon Beáta. Július 22-én este 9 órától a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren felállított nagyszínpadon. Pályázni július 6-án 12 óráig lehet a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével

- tette hozzá. A versenyt Balatonfüred Város Önkormányzata, a Hagyományok Háza és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke szervezi.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

anna-bál

anna-fesztivál

balatonfüred

programok

balaton