Több száz fős tömeg gyűlt össze a vidéki városban: ezért vonultak a Fő térre

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz fős tömeg gyűlt össze a vidéki városban: ezért vonultak a Fő térre

Több száz fős tömeg gyűlt össze a soproni Fő téren szombaton. A nagy nyüzsgés apropója pedig nem más volt, mint az idén elmaradt VOLT fesztiválról készült film vetítése - írja a Kisalföld.

A helyi portál szerint több száz fős tömeg gyűlt össze a soproni Fő téren, hogy együtt nézzék meg az idén elmaradt VOLT fesztivál történetéről szóló több mint egy órás filmet. Hét óra magasságában még csak az éttermek teraszain ültek a közelgő esemény érdeklődőt, aztán az elmúlt hónapokhoz képest szokatlan méretűre duzzadt a tömeg és kellemes nyüzsgés alakult ki szombat este.

Kilenc órakor a színpadra lépett a fesztivál két alapítója, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, valamint a polgármester, Farkas Ciprián. Lobenwein Norbert elmondta, hogy a film első néhány perce arl, szól, hogy mi történne ugyanezen a napon, ezekben a percekben, ha nincs a járvány. Hozzáfűzte, hogy annyi támogató üzenetet kaptak az utóbbi időszakban, hogy ők is adni szeretnének valamit a közönségnek, ezért készült a film. A tervük pedig az, hogy 2021-ben ott folytatják, ahol abbahagyták. A polgármester kiemelte, hogy a fesztivál a város és a soproniak sikere is.

A VOLT 27 éves történetéről szóló filmet Könyves Dina rendezte. A nézők nosztalgiázhattak az 1990-es években készült koncertfelvételeken, az interjúk során betekintést nyerhettek a szervezők és a visszatérő magyar fellépők élményeibe, végigkövethették a fesztivál fejlődését a kezdeti ügyetlenkedésektől az igazán profin szervezett rendezvényig.

A soproni vetítéssel párhuzamban a budapesti Akvárium klub teraszán is levetítették a filmet, ahol több fellépés is követte az eseményt, valamint vasárnap a Petőfi TV műsorán is látható volt az országos premier.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sopron

volt

volt fesztivál

film