Több száz fős tömeg gyűlt össze a vidéki városban: ezért vonultak a Fő térre

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz fős tömeg gyűlt össze a vidéki városban: ezért vonultak a Fő térre

Több száz fős tömeg gyűlt össze a soproni Fő téren szombaton. A nagy nyüzsgés apropója pedig nem más volt, mint az idén elmaradt VOLT fesztiválról készült film vetítése - írja a Kisalföld.

A helyi portál szerint több száz fős tömeg gyűlt össze a soproni Fő téren, hogy együtt nézzék meg az idén elmaradt VOLT fesztivál történetéről szóló több mint egy órás filmet. Hét óra magasságában még csak az éttermek teraszain ültek a közelgő esemény érdeklődőt, aztán az elmúlt hónapokhoz képest szokatlan méretűre duzzadt a tömeg és kellemes nyüzsgés alakult ki szombat este.

Kilenc órakor a színpadra lépett a fesztivál két alapítója, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, valamint a polgármester, Farkas Ciprián. Lobenwein Norbert elmondta, hogy a film első néhány perce arl, szól, hogy mi történne ugyanezen a napon, ezekben a percekben, ha nincs a járvány. Hozzáfűzte, hogy annyi támogató üzenetet kaptak az utóbbi időszakban, hogy ők is adni szeretnének valamit a közönségnek, ezért készült a film. A tervük pedig az, hogy 2021-ben ott folytatják, ahol abbahagyták. A polgármester kiemelte, hogy a fesztivál a város és a soproniak sikere is.

A VOLT 27 éves történetéről szóló filmet Könyves Dina rendezte. A nézők nosztalgiázhattak az 1990-es években készült koncertfelvételeken, az interjúk során betekintést nyerhettek a szervezők és a visszatérő magyar fellépők élményeibe, végigkövethették a fesztivál fejlődését a kezdeti ügyetlenkedésektől az igazán profin szervezett rendezvényig.

A soproni vetítéssel párhuzamban a budapesti Akvárium klub teraszán is levetítették a filmet, ahol több fellépés is követte az eseményt, valamint vasárnap a Petőfi TV műsorán is látható volt az országos premier.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sopron

volt

volt fesztivál

film