Több száz fős tömeg gyűlt össze a vidéki városban: ezért vonultak a Fő térre

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz fős tömeg gyűlt össze a vidéki városban: ezért vonultak a Fő térre

Több száz fős tömeg gyűlt össze a soproni Fő téren szombaton. A nagy nyüzsgés apropója pedig nem más volt, mint az idén elmaradt VOLT fesztiválról készült film vetítése - írja a Kisalföld.

A helyi portál szerint több száz fős tömeg gyűlt össze a soproni Fő téren, hogy együtt nézzék meg az idén elmaradt VOLT fesztivál történetéről szóló több mint egy órás filmet. Hét óra magasságában még csak az éttermek teraszain ültek a közelgő esemény érdeklődőt, aztán az elmúlt hónapokhoz képest szokatlan méretűre duzzadt a tömeg és kellemes nyüzsgés alakult ki szombat este.

Kilenc órakor a színpadra lépett a fesztivál két alapítója, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, valamint a polgármester, Farkas Ciprián. Lobenwein Norbert elmondta, hogy a film első néhány perce arl, szól, hogy mi történne ugyanezen a napon, ezekben a percekben, ha nincs a járvány. Hozzáfűzte, hogy annyi támogató üzenetet kaptak az utóbbi időszakban, hogy ők is adni szeretnének valamit a közönségnek, ezért készült a film. A tervük pedig az, hogy 2021-ben ott folytatják, ahol abbahagyták. A polgármester kiemelte, hogy a fesztivál a város és a soproniak sikere is.

A VOLT 27 éves történetéről szóló filmet Könyves Dina rendezte. A nézők nosztalgiázhattak az 1990-es években készült koncertfelvételeken, az interjúk során betekintést nyerhettek a szervezők és a visszatérő magyar fellépők élményeibe, végigkövethették a fesztivál fejlődését a kezdeti ügyetlenkedésektől az igazán profin szervezett rendezvényig.

A soproni vetítéssel párhuzamban a budapesti Akvárium klub teraszán is levetítették a filmet, ahol több fellépés is követte az eseményt, valamint vasárnap a Petőfi TV műsorán is látható volt az országos premier.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sopron

volt

volt fesztivál

film