Több száz állat egy tanyán: különleges birtok várja az állatszerető látogatókat Súron

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz állat egy tanyán: különleges birtok várja az állatszerető látogatókat Súron

Békésen legelésznek a tehenek Súr közepén. A falusiak meg-megállnak, szénával etetik az állatokat, amelyek békésen tűrik a simogatást. A jószágok Marci bácsi portájához tartoznak. A kerítés mögött több „házi kedvenc” fogadja a vendégeket - írja a kemma.hu.

Ahogy a portál írja, sokan nem azért költöznek a falvakba, hogy állatokat tarthassanak, sokkal inkább a nyugodt, családi házas környezet csábítja a családokat. A kertek is sokkal kisebbek lettek, míg évekkel ezelőtt egy házhoz akár több ezer négyzetméter is tartozott, addig most a legtöbben egy minimális konyhakertre vágynak. Ezért is olyan népszerű Marencsák Márton portája, ahol sosincs csend az állatok hangjától. A házban rendszeres és szívesen látott vendégek a falusi gyerekek is. A terepet most unokája mutatta be.

Már egész kis korom óta segítek a nagypapának az állatok körül. Reggelente az első dolgom, hogy megyünk ki az udvarba és ellátjuk az állatokat. Nagyon szeretek velük foglalkozni. Nagyon kezesek, bátran simogassátok meg őket. A gyerekeknek is ők a kedvenceik, egy kis szénáért cserébe nyugodtan tűrik a simogatást

– mondta Hrabati Heidi, Marencsák Márton unokája.

A régi pávánk szívesen ücsörgött az udvar közepén álló fán és onnan figyelte, mi történik körülötte. A ház elé is nyugodtan ki lehetett engedni, nem ment sehova. Sajnos a mostani pávánk nem ilyen szelíd

– tette hozzá, majd a ház előtti, villanypásztorral körbekerített füves területen békésen legelésző szarvasmarhákról mesél.

Egy kötelet kötünk a nyakukra és úgy vezetjük fel őket. De néha megmakacsolják magukat és nem akarnak nekiindulni

– magyarázza Heidi, majd hozzáteszi, nemcsak a falusiak látogatják meg rendszeresen a teheneket. Sok falun átutazó autós is szívesen megáll, hogy közelebbről is megnézze a hatalmas állatokat.

Szívesen dolgoznék egy állatkertben, de az nincs a megyében. Arra is gondoltam, ha felnövök, csinálok egy igazi állatsimogatót, ahol a látogatók megismerkedhetnek a különböző háztáji állatokkal

– tárta fel terveit a kislány, aki elárulta, hogy a kutyák tanítása például már most is az ő feladata.

Mindennap foglalkozom velük, nekem a kutyák a kedvenceim. Az alapvető engedelmességre tanítom őket. Az udvarban a sok állat között, illetve ha vendégek érkeznek, tudniuk kell, hogyan viselkedhetnek

– szögezte le Heidi.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farm

tanya

birtok

súr

falu

állattartás

állatok

háztáji állatok