Több száz állat egy tanyán: különleges birtok várja az állatszerető látogatókat Súron

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz állat egy tanyán: különleges birtok várja az állatszerető látogatókat Súron

Békésen legelésznek a tehenek Súr közepén. A falusiak meg-megállnak, szénával etetik az állatokat, amelyek békésen tűrik a simogatást. A jószágok Marci bácsi portájához tartoznak. A kerítés mögött több „házi kedvenc” fogadja a vendégeket - írja a kemma.hu.

Ahogy a portál írja, sokan nem azért költöznek a falvakba, hogy állatokat tarthassanak, sokkal inkább a nyugodt, családi házas környezet csábítja a családokat. A kertek is sokkal kisebbek lettek, míg évekkel ezelőtt egy házhoz akár több ezer négyzetméter is tartozott, addig most a legtöbben egy minimális konyhakertre vágynak. Ezért is olyan népszerű Marencsák Márton portája, ahol sosincs csend az állatok hangjától. A házban rendszeres és szívesen látott vendégek a falusi gyerekek is. A terepet most unokája mutatta be.

Már egész kis korom óta segítek a nagypapának az állatok körül. Reggelente az első dolgom, hogy megyünk ki az udvarba és ellátjuk az állatokat. Nagyon szeretek velük foglalkozni. Nagyon kezesek, bátran simogassátok meg őket. A gyerekeknek is ők a kedvenceik, egy kis szénáért cserébe nyugodtan tűrik a simogatást

– mondta Hrabati Heidi, Marencsák Márton unokája.

A régi pávánk szívesen ücsörgött az udvar közepén álló fán és onnan figyelte, mi történik körülötte. A ház elé is nyugodtan ki lehetett engedni, nem ment sehova. Sajnos a mostani pávánk nem ilyen szelíd

– tette hozzá, majd a ház előtti, villanypásztorral körbekerített füves területen békésen legelésző szarvasmarhákról mesél.

Egy kötelet kötünk a nyakukra és úgy vezetjük fel őket. De néha megmakacsolják magukat és nem akarnak nekiindulni

– magyarázza Heidi, majd hozzáteszi, nemcsak a falusiak látogatják meg rendszeresen a teheneket. Sok falun átutazó autós is szívesen megáll, hogy közelebbről is megnézze a hatalmas állatokat.

Szívesen dolgoznék egy állatkertben, de az nincs a megyében. Arra is gondoltam, ha felnövök, csinálok egy igazi állatsimogatót, ahol a látogatók megismerkedhetnek a különböző háztáji állatokkal

– tárta fel terveit a kislány, aki elárulta, hogy a kutyák tanítása például már most is az ő feladata.

Mindennap foglalkozom velük, nekem a kutyák a kedvenceim. Az alapvető engedelmességre tanítom őket. Az udvarban a sok állat között, illetve ha vendégek érkeznek, tudniuk kell, hogyan viselkedhetnek

– szögezte le Heidi.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farm

tanya

birtok

súr

falu

állattartás

állatok

háztáji állatok