Bekeményítenek Siófokon: alkoholstop lép érvénybe a városban augusztustól

HelloVidék   
  Megosztom
Bekeményítenek Siófokon: alkoholstop lép érvénybe a városban augusztustól

A testület végül 9 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el az üzletek éjszakai alkoholstopját, a közterületi szeszfogyasztás esetében 8-4 volt ugyanez az arány. A város óriásplakátokon és kisebb hirdetőtáblákon is propagálja az új rendet, az internetes eszközök mellett - írta meg a Siófoki Hírek.

A vírushelyzet után eddig nem tapasztalt agresszivitással engedik ki a gőzt sokan.Elszaporodtak a garázda jellegű cselekmények; jellemző az ittasság, sok a sérüléssel járó cselekmény

- idézte a siófoki képviselő-testület Bene Zsolt alezredes, városi rendőrkapitány szavait.

Ahogy a portál írja, az ülésen bejelentették a polgármester döntését, miszerint

  • a közterületi alkoholfogyasztás megtiltásának a kiterjesztése az egész város területére augusztus 1-től (kivéve például a strandokat és a vendéglátó egységeket) vonatkozik.
  • Az éjszaka nyitva tartó üzletekben az alkoholárusítás betiltása 22 és 6 óra között kötelező.
  • Valamint (a vendéglátó egységek itt is kivételt jelentenek), augusztus 30-ig újra rendezvényterületté nyilvánították a Petőfi sétányt, ezáltal lehetővé vált a biztonsági őrszemélyzet alkalmazása áteresztő pontokkal.

Újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek – rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására

– mondta a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

siófok

alkohol

alkoholfogyasztás

korlátozás