Mégis megtartják ezt a balatoni rendezvényt: programokkal, koncertekkel és vagy 300-féle borral várnak

MTI   
  Megosztom
Mégis megtartják ezt a balatoni rendezvényt: programokkal, koncertekkel és vagy 300-féle borral várnak

Sokáig kérdéses volt, hogy megtartják-e a borheteket a járványhelyzet miatt, végül a biztonsági intézkedések betartásával a rendezvény lebonyolítása mellett döntöttek.

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető kiemelte: a járványhelyzet következményeinek enyhítése érdekében a gazdaságvédelmi alapból elkülönített 25 milliárd forintos mentőcsomagból 1,8 milliárd forintra pályázhatnak a borászok. Tájékoztatása szerint a pályázatot augusztus 10-étől lehet benyújtani. Beszámolt arról is, hogy 4,8 milliárd forintos keretet szánnak a minőségi bormarketingre. Mint mondta, ezt az összeget arra fordítják, hogy minden magyar ember ismerje meg a kiváló minőségű magyar borokat.

Szavai szerint még soha nem volt olyan aktuális a borfogyasztást kísérő egészségedre! jókívánság, mint most. A rendkívüli helyzetben még nagyobb jelentősége van az egészségnek, mint máskor - mondta a miniszter. Nagy István beszédében méltatta, hogy

Mint mondta, minden esztendőben Balatonfüred városának életszeretete hatja át a rendezvényt. A bor hozzátartozik a jókedvhez, ezt jöttünk ünnepelni - tette hozzá. Bóka István, Balatonfüred polgármestere azt hangsúlyozta,

A balatonfüredi Tagore sétányon 24 Balatonfüredi-Csopaki borvidékről származó borász kínálja közel 300 féle borát.

Címkép: MTI, Krizsán Csaba

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balatonfüred

borhét

program

támogatás

borászat

balatonfüredi borhetek

rendezvény