Nem aprózták el a kínálatot: koncertet, kiállítást és focit is ígér a kis város

HelloVidék   
  Megosztom
Nem aprózták el a kínálatot: koncertet, kiállítást és focit is ígér a kis város

Csütörtökön indul a négynapos programsorozat Füleken, ahol koncertekkel, gyermekprogramokkal, folklórműsorral, kiállításmegnyitóval, operettel és sporteseménnyel is várják a látogatókat.

Kulturális napokat rendeznek Füleken csütörtöktől, a programkínálatban szerepelnek koncertek, gyermekprogramok, folklórműsor, lesz kiállításmegnyitó, operett, és sportesemény is. Illés Kósik Andrea, a Városi Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy a nagykoncertek a létszámkorlátozás miatt elmaradnak, viszont láthatja a közönség a Mágnás Miska című operettet, a Magyar Állami Népi Együttes műsorát, Igor Kmeto, valamint a Cimbaliband és Danics Dóra koncertjét.

A vasárnapig tartó programsorozat, amelyet az önkormányzat és a Füleki Városi Művelődési Központ több partnerrel együtt rendez meg, a várudvarban az Ismerjetek meg minket! című programblokkal indul csütörtökön. A helyi zenészek, énekesek - a Momentum formáció és Botos Renáto - fellépése után következik Igor Kmeto koncertje.

A pénteken délután a várudvarban a váralja ünnepélyes átadásával kezdődnek a programok, majd a Palóc Folk Feszt című folklórműsorban fellép a füleki Jánosík és Rakonca néptáncegyüttes a Datelinka és Dobroda zenekar kíséretében. A Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című műsorát adja elő , ezt megelőzően sor kerül a városdíjak ünnepélyes átadásra is. A napot a Cimbaliband és Danics Dóra koncertje zárja.

A szombati rendezvények szintén a várudvarban kezdődnek. Családi délelőtt keretében a MeseFigurák, az Actores színház és a Vaga Banda gólyalábasai, valamint kézműveskedés, gyermekíjászat, kézzel hajtott körhinta és fajátékok várják a kicsiket. A borok kedvelői délután ellátogathatnak a Pincesorra a Nyitott Pincék Napja című kísérőrendezvényre.

Szombaton szentelik újra a Rátki úti keresztet, amelynek felújítását a füleki önkormányzat vállalta. A Városi Honismereti Múzeum galériájában a római katolikus templom felújítását dokumentáló kiállítás nyílik, este a vár udvarán a Mágnás Miska koronázza meg a Kulturális napok szombati programjait.

Vasárnap délelőtt szlovák és magyar nyelvű ünnepi szentmisék lesznek a római katolikus templomban, a hagyományos ünnepi körmenet viszont az idén elmarad. Délután a futballrajongók szurkolhatnak az FTC Fülek csapatának a III. liga bajnoki mérkőzésén, amelyen a fülekiek a Krásno nad Kysucou csapatával lépnek pályára.

A négynapos rendezvénysorozat kísérőprogramjait a Virgonckodó, a Nomad Child és a Motolla Kézműves Baráti Kör biztosítja. A rendezvényt a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja. Az igazgató hozzátette: a járványügyi intézkedések miatt a Kulturális napok rendezvényeire a belépés csak korlátozott számban lehetséges.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

fülek

rendezvény

koncert

sport