Életveszélyessé vált a pálya a lezúdult eső miatt: elmaradt Nemzeti Vágta első előfutama Gyenesdiáson

MTI   
  Megosztom
Életveszélyessé vált a pálya a lezúdult eső miatt: elmaradt Nemzeti Vágta első előfutama Gyenesdiáson

Életveszélyessé vált a pálya a vasárnap délelőtt lezúdult jelentős mennyiségű eső miatt, ezért elmaradt a Nemzeti Vágta idei első, gyenesdiási előfutama, a Festetics Vágtát egy héttel később rendezik meg - számolt be róla a gyenesdiási futam főszervezője.

Varga Zoltán beszámolója szerint vasárnap délelőtt éppen a megnyitóra kezdett el esni az eső, majd több órán keresztül jelentős mennyiségű csapadék hullott. A gyenesdiási Faludi-síkon lévő pálya annyira felázott, hogy életveszélyessé vált, a szervezők ezért inkább nem kockáztattak, a futamot egy héttel későbbre, augusztus 23-ra tették át.

Hozzátette, hogy nagy számú nevező sorakozott fel a pályánál, 12 felnőtt és 16 gyerek, azaz kishuszár. A szabályok szerint az indulók közül négy felnőtt és két gyerek jut tovább a budapesti Hősök terén októberben tartandó döntőbe.

A Nemzeti Vágta idei előfutamait országszerte nyolc településen tartják, a Kishuszár Vágtát hét helyszínen rendezik meg. Minden helyszínről az első négy helyezett indulhat a felnőttek budapesti döntőjén, az elővágta rendezői pedig további két települést juttathatnak be.

Augusztus 20-án Orosházán, 21-én Zircen, 29-én Érden, 30-án Hernádkak-Belegrádban, szeptember 12-én Sarkadon, 19-én Hevesen, 26-án pedig Vácdukán rendeznek még előfutamot az augusztus 23-ra áthelyezett gyenesdiási mellett. A négy határon túli - vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi - elővágta rendezői három-három települést küldhetnek októberben a Hősök terére. A Kishuszár Vágták előfutamairól az első és második helyezettek jutnak a döntőbe, valamint további négyen szabadkártyával kerülhetnek be

- közölték korábbi sajtótájékoztatójukon az országos programsorozat szervezői.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti vágta

gyenesdiás

verseny

előfutam

életveszély

pálya

eső