Oktatófilmmel reagált a szolgáltató: ezzel magyarázták a vihar utáni állapotokat Győrben

MTI   
  Megosztom
Oktatófilmmel reagált a szolgáltató: ezzel magyarázták a vihar utáni állapotokat Győrben

Hétfő délután brutális vihar csapott le Győrre, az utcákon hömpölygött a víz. Dr. Dézsi Csaba András polgármester Facebook-oldalán azt írta: felháborító, hogy egy zuhétól “Közép-Európa Velencéje” lett a város - írta meg a Kisalföld.

Jómagam is megdöbbentem és felháborodtam a történteken. De most a legfontosabb, hogy az illetékeseket összehozzuk és megoldást találjunk a problémára

– válaszolta a portálnak dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki már a Pannon-Víz zrt.-vel, a Győri Útkezelő Szervezettel, a Győr-Szol Zrt.-vel és a Magyar Közúttal is felvette ez ügyben a kapcsolatot.

A következő egy hónapban át kell nézni a teljes csatornarendszert, ugyanolyan alapossággal, mint ahogy én egy szívkatéterezés közben a panaszmentes betegnél megvizsgálom a koszorú­ereket, és ha valami gond van, még azelőtt megoldjuk, mielőtt infarktust kapna. A rendszer karbantartását és tisztítását a mai nappal el kell kezdeni. Úgy vélem, már ez is jelentős javulást fog hozni, de vizsgáljuk a gépesített vízátemelő rendszerekben rejlő lehetőséget is, hogy így növeljük a vízelvezető képességet

- magyarázta a polgármester, majd hozzátette, ez egy meglehetősen komplex probléma, amit nem lehet egyik napról a másikra megoldani.

Az, hogy rövid időn belül már másodszor lett a város Közép-Kelet-Európa Velencéje, nem egyetlen okra vezethető vissza. Egyrészről itt van a csatornahálózat nem megfelelő karbantartása, a lefolyók tisztításának elhanyagolása, másrészről a város túlépítettsége. Az, hogy a családi házak helyére sokemeletes társasházak épültek, hogy szinte az egész várost lebetonozzák és hogy sok lakos a szennyvízhálózatba vezeti el a csapadékvizet, mind okai a kialakult helyzetnek

- mondta a város vezetője.

A társaság kedden egy videóval illusztrálta a magyarázatot:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

vihar

csatorna

videó

film

oktatóvideó