Oktatófilmmel reagált a szolgáltató: ezzel magyarázták a vihar utáni állapotokat Győrben

MTI   
  Megosztom
Oktatófilmmel reagált a szolgáltató: ezzel magyarázták a vihar utáni állapotokat Győrben

Hétfő délután brutális vihar csapott le Győrre, az utcákon hömpölygött a víz. Dr. Dézsi Csaba András polgármester Facebook-oldalán azt írta: felháborító, hogy egy zuhétól “Közép-Európa Velencéje” lett a város - írta meg a Kisalföld.

Jómagam is megdöbbentem és felháborodtam a történteken. De most a legfontosabb, hogy az illetékeseket összehozzuk és megoldást találjunk a problémára

– válaszolta a portálnak dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki már a Pannon-Víz zrt.-vel, a Győri Útkezelő Szervezettel, a Győr-Szol Zrt.-vel és a Magyar Közúttal is felvette ez ügyben a kapcsolatot.

A következő egy hónapban át kell nézni a teljes csatornarendszert, ugyanolyan alapossággal, mint ahogy én egy szívkatéterezés közben a panaszmentes betegnél megvizsgálom a koszorú­ereket, és ha valami gond van, még azelőtt megoldjuk, mielőtt infarktust kapna. A rendszer karbantartását és tisztítását a mai nappal el kell kezdeni. Úgy vélem, már ez is jelentős javulást fog hozni, de vizsgáljuk a gépesített vízátemelő rendszerekben rejlő lehetőséget is, hogy így növeljük a vízelvezető képességet

- magyarázta a polgármester, majd hozzátette, ez egy meglehetősen komplex probléma, amit nem lehet egyik napról a másikra megoldani.

Az, hogy rövid időn belül már másodszor lett a város Közép-Kelet-Európa Velencéje, nem egyetlen okra vezethető vissza. Egyrészről itt van a csatornahálózat nem megfelelő karbantartása, a lefolyók tisztításának elhanyagolása, másrészről a város túlépítettsége. Az, hogy a családi házak helyére sokemeletes társasházak épültek, hogy szinte az egész várost lebetonozzák és hogy sok lakos a szennyvízhálózatba vezeti el a csapadékvizet, mind okai a kialakult helyzetnek

- mondta a város vezetője.

A társaság kedden egy videóval illusztrálta a magyarázatot:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

vihar

csatorna

videó

film

oktatóvideó