Elmarad a nagy múltú rendezvény: így kárpótolják a közönséget a baranyai városban

MTI   
  Megosztom
Elmarad a nagy múltú rendezvény: így kárpótolják a közönséget a baranyai városban

Nem rendezik meg idén a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a városban a vírushelyzetre való tekintettel, ám több őszi rendezvénnyel is várják az érdeklődőket.

Idén nem rendezik meg a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a baranyai megyeszékhelyen, ugyanakkor több őszi rendezvénnyel is várják a kultúrabarátokat a városba. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a társaság a biztonságot helyezi előtérbe, így - a vírushelyzetre való tekintettel - a sokezres fesztiválozó tömeg elkerülése érdekében a belvárosi fesztiválnak csak egy kis szeletét valósítják meg.

Ilyen kivétel lesz a XXIV. Európai Bordalfesztivál magyar különkiadása, a Bor és dal ünnepe - Népek Bordalai és Táncai című rendezvény, amelyet szeptember 26-án tartanak meg a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az eseményen mások mellett fellépnek a Pécsi Férfikar tagjai és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

A közleményben jelezték még, hogy szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozat a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarán és elindul az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza programsorozata is.

Kiemelték: az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat. A helyszínek biztonságos látogatása érdekében új protokollt is kidolgozott a ZSÖK, mindezek részleteiről később nyújtanak tájékoztatást a szervezők - közölték.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pécs

rendezvény

programsorozat

koronavírus