Elmarad a nagy múltú rendezvény: így kárpótolják a közönséget a baranyai városban

MTI   
  Megosztom
Elmarad a nagy múltú rendezvény: így kárpótolják a közönséget a baranyai városban

Nem rendezik meg idén a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a városban a vírushelyzetre való tekintettel, ám több őszi rendezvénnyel is várják az érdeklődőket.

Idén nem rendezik meg a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a baranyai megyeszékhelyen, ugyanakkor több őszi rendezvénnyel is várják a kultúrabarátokat a városba. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a társaság a biztonságot helyezi előtérbe, így - a vírushelyzetre való tekintettel - a sokezres fesztiválozó tömeg elkerülése érdekében a belvárosi fesztiválnak csak egy kis szeletét valósítják meg.

Ilyen kivétel lesz a XXIV. Európai Bordalfesztivál magyar különkiadása, a Bor és dal ünnepe - Népek Bordalai és Táncai című rendezvény, amelyet szeptember 26-án tartanak meg a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az eseményen mások mellett fellépnek a Pécsi Férfikar tagjai és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.

A közleményben jelezték még, hogy szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozat a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarán és elindul az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza programsorozata is.

Kiemelték: az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat. A helyszínek biztonságos látogatása érdekében új protokollt is kidolgozott a ZSÖK, mindezek részleteiről később nyújtanak tájékoztatást a szervezők - közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pécs

rendezvény

programsorozat

koronavírus