Ezt egy család sem hagyhatja ki: izgalmas élményeket ígér a vidéki város

MTI   
  Megosztom
Ezt egy család sem hagyhatja ki: izgalmas élményeket ígér a vidéki város

A családoknak rengeteg élményben lehet részük szeptember 18. és 20. között, amikor Veszprémben megrendezik a Mesefesztivált. A programok között bábelőadások és építkezős játéktér is szerepel.

Mesefesztivál helyszíne lesz Veszprém szeptember 18. és 20. között. A bábelőadások mellett két interaktív játéktér is várja a családokat. Sipos Tekla a bábszínház művészeti titkára elmondta, hogy a XVII. Mesefesztiválon saját és vendégprodukciók mellett az Emeld a magasba nevet viselő építkezős játéktér, valamint a mesterségeket bemutató Györgydeák György utca várja az érdeklődőket.

A fesztivál első napján a Mimó és Csipek az erdőben című, környezetvédelmi témájú előadást láthatják a nézők az Europalánta budapesti társulat előadásában. Óriás mesék címmel Erdei Gergő gólyalábas bábszínész előadását hallgathatják meg, ezután Volt egyszer egy.. címmel Érsek-Csanádi Gyöngyi, Perdül címmel Góbi Rita, Horgászni tilos címmel a Tintaló Társulás produkcióját láthatják a nézők.

Szombaton Egy kupac kifli címmel a szatmárnémeti Brighella Bábszínház, majd A buták versenye címmel a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház előadását, végül Pici bonbon címmel babaszínházi előadást láthatnak az érdeklődők ,valamint Vastag Richárd néptáncos gyermek táncházához is lehet csatlakozni.

Vasárnap Sárkányölő Sebestyén címmel a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös produkciója látható, ezt követően Zsonglőrök a porondon címmel a Tűzmadarak lépnek színpadra.Az előadásokat a Hangvilla előtti téren tartják, az esőhelyszín a Hangvilla kamaraterme. A részvétel a fesztiválon ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mese

fesztivál

szórakozás

előadás

bábszínház