Fődíjat nyert a Széchenyi Zsigmond-film: Te láttad már?

HelloVidék   
  Megosztom
Fődíjat nyert a Széchenyi Zsigmond-film: Te láttad már?

Megnyerte a gödöllői Kárpát-medence Értékei Filmszemle dokumentumfilmes kategóriájának fődíját a Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában. A Takarékbank támogatásával készült nagyszabású természetfilmes dokumentumfilm az egyik legismertebb magyar Afrika-utazó és vadászíró, gróf Széchenyi Zsigmond életének felelevenítése mellett bemutatja a kontinens múltja és jelene közti drámai változásokat, felhívva a figyelmet a természetvédelem elemi jelentőségére.

Lerner János dokumentumfilmjét a tavaly októberi bemutató óta már több mint kétszázezren nézték meg tévében, és több ezren látták a magyar mozikban. Emellett a Vadonvilágot idén nyáron – egyedüli magyar alkotásként – meghívták a Shanghai Nemzetközi Filmfesztivál Egy övezet, egy út szekciójába is.

Az egészen egyedi, műfajában különleges időutazás, mintegy száz évet ölel fel és gyakorlatilag ötven éve készül. A Takarékbank támogatásával készült film a vadászútjain keresztül mutatja be a nemzetközi hírű vadász-író, gróf Széchenyi Zsigmond kalandos életét, amely összeforrt a magyar történelem és a Afrika múlt századi eseményeivel.

A lebilincselő képi világú kaland végére mindenki tisztában lesz azzal, hogy ki a vad és ki az ember, hogy miként lett a világot járt szenvedélyes vadászból a vadvilág megőrzése iránt elkötelezett ember, aki szerint, „mindegyik vadászzsákmány legszebbike, az emlék.” A Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában harmincnégy magyar és külföldi alkotással versenyzett együtt a gödöllői fesztivál dokumentumfilmes kategóriájában.

Óriási elismerés, hogy a fődíjjal távozhatunk Gödöllőről. Olyan alkotócsapatban dolgozhattam, amelyben néha a film szereplői voltak az operatőrök, vagyis igazi csapatként segítettük egymás munkáját. Valami egészen egyedit, nem elcsépeltet, műfajában különlegeset szerettünk volna készíteni. Eltökélt szándékunk volt Széchenyit nemcsak mint vadászt, utazót, de mint nagy formátumú írót is bemutatni

– mondta a díjátadást követően Vida József a film társproducere, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, akit örömmel tölt el, hogy egyre több ember gondolja úgy, hogy ezzel a filmmel sikerült méltó emléket állítaniuk egy nagy tudású, sokrétű embernek, így a jövő nemzedékei is megismerhetik Széchenyi Zsigmond munkásságát.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

széchenyi zsigmond

film

vadonvilág