Fődíjat nyert a Széchenyi Zsigmond-film: Te láttad már?

HelloVidék   
  Megosztom
Fődíjat nyert a Széchenyi Zsigmond-film: Te láttad már?

Megnyerte a gödöllői Kárpát-medence Értékei Filmszemle dokumentumfilmes kategóriájának fődíját a Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában. A Takarékbank támogatásával készült nagyszabású természetfilmes dokumentumfilm az egyik legismertebb magyar Afrika-utazó és vadászíró, gróf Széchenyi Zsigmond életének felelevenítése mellett bemutatja a kontinens múltja és jelene közti drámai változásokat, felhívva a figyelmet a természetvédelem elemi jelentőségére.

Lerner János dokumentumfilmjét a tavaly októberi bemutató óta már több mint kétszázezren nézték meg tévében, és több ezren látták a magyar mozikban. Emellett a Vadonvilágot idén nyáron – egyedüli magyar alkotásként – meghívták a Shanghai Nemzetközi Filmfesztivál Egy övezet, egy út szekciójába is.

Az egészen egyedi, műfajában különleges időutazás, mintegy száz évet ölel fel és gyakorlatilag ötven éve készül. A Takarékbank támogatásával készült film a vadászútjain keresztül mutatja be a nemzetközi hírű vadász-író, gróf Széchenyi Zsigmond kalandos életét, amely összeforrt a magyar történelem és a Afrika múlt századi eseményeivel.

A lebilincselő képi világú kaland végére mindenki tisztában lesz azzal, hogy ki a vad és ki az ember, hogy miként lett a világot járt szenvedélyes vadászból a vadvilág megőrzése iránt elkötelezett ember, aki szerint, „mindegyik vadászzsákmány legszebbike, az emlék.” A Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában harmincnégy magyar és külföldi alkotással versenyzett együtt a gödöllői fesztivál dokumentumfilmes kategóriájában.

Óriási elismerés, hogy a fődíjjal távozhatunk Gödöllőről. Olyan alkotócsapatban dolgozhattam, amelyben néha a film szereplői voltak az operatőrök, vagyis igazi csapatként segítettük egymás munkáját. Valami egészen egyedit, nem elcsépeltet, műfajában különlegeset szerettünk volna készíteni. Eltökélt szándékunk volt Széchenyit nemcsak mint vadászt, utazót, de mint nagy formátumú írót is bemutatni

– mondta a díjátadást követően Vida József a film társproducere, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, akit örömmel tölt el, hogy egyre több ember gondolja úgy, hogy ezzel a filmmel sikerült méltó emléket állítaniuk egy nagy tudású, sokrétű embernek, így a jövő nemzedékei is megismerhetik Széchenyi Zsigmond munkásságát.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

széchenyi zsigmond

film

vadonvilág