Így alakította át a hétköznapokat a járvány: elfogyhatnak az új filmek is?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Így alakította át a hétköznapokat a járvány: elfogyhatnak az új filmek is?

A magyar lakosság jelentős részének teljesen új életformát kellett kialakítania a veszélyhelyzet, kijárási korlátozások ideje alatt és rengetegen keresték emiatt a szórakozás, kikapcsolódási lehetőségek új formáit. Fontos alternatívát jelentett sokak számára a streaming, és más digitális szolgáltatások előfizetése, ezt a folyamatosan növekedő igényt a szolgáltatók is megérezték, és reagáltak is rá. A Pénzcentrum most ennek kapcsán készített interjút Pinczés-Pressing Ádámmal, az HBO Magyarország PR vezetőjével, sajtófőnökével és Riczu Tiborral az HBO Europe digital marketing vezetőjével, aki csapatával tizenkét országban felel a digitális marketing és sales, és az ehhez kapcsolódó technológiai fejlesztések területéért. Elárulták, hogy növekedést, de sok kihívást is hozott a járvány első hulláma. Arról is kérdeztük őket, hogyan befolyásolhatja a jövőben a tartalomfogyasztást a pandémia. Mi lesz, ha elfogynak az új filmek, sorozatok? Megtörténhet, hogy nem lesz mit nézniük a nézőknek?

A veszélyhelyzet, ami elindult először a cseheknél, szlovákoknál, lengyeleknél, majd nálunk is, sok szempontból hasonló helyzetet eredményezett a potenciális felhasználóink életében, mint a például a karácsonyi időszak - válaszolta a Pénzcentrum kérdésére Riczu Tibor. Kifejtette, hogy az emberek megspórolták a napi munkába ingázást, bevásárlást, szociális programokat, egyszóval lett lett szabadidejük. Amikor az embernek több szabadideje van, több tartalmat fogyaszt. Ezt a helyzetet idézte elő a semmiből a márciusi hónapban ez a járvány.

Egyik pillanatról a másikra bezártak a mozik, eltűnt az árbevételük, ez nagy űrt generált a legtöbb stúdió box office eredményeiben, az éves terveiben, és erre úgy reagáltak, hogy elkezdtek a megszokott akvizíciós keretek mellett új utakat keresni tartalmaik értékesítésére és új partneri kapcsolatok kialakítására. Így lettek meg [HBO GO-n] a Marvel-filmek, így ütöttük le a Star Warst, rengeteg extra filmet. Nagyon erős első öt hónapunk volt. Tartalomoldalról is nagyon sok mindent tudtunk adni a felhasználóknak.

Persze volt egy felfutás, egy nagyobb kiugrás az átlaghoz képest, de ez nem feltétlenül a streaming szolgáltató érdeme, ez egy inkubátorállapot, amiből megpróbáltunk jól kijönni

- hangsúlyozta.

A szakember a portálnak elárulta, hogy a váratlan helyzet miatt minden üzleti terv megborult tavasz óta és ez folytatódott nyáron is. Azonban annak ellenére, hogy az emberek elkezdtek visszamenni a munkahelyükre, kinyitottak az óvodák, iskolák, volt egy visszaesés a tartalomfogyasztásban, a hétköznapok kicsit gyengébbek lettek, de a hétvége ezt kiegyenlítette. A bázis növekszik mind a tizenkét országban. A Pénzcentrum arra is rákérdezett, hogy a járvány milyen hatással lehet a premierekre és, hogy milyen változásokra számíthatnak a filmek szerelmesei.

A várható jövőről és a tervekről a teljes cikkben a Pénzcentrum oldalán olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

film

koronavírus

hbo