A koronavírus miatt nem látogatható az ikonikus magyar betlehem: pedig ez Európa legnagyobbja

HelloVidék   
  Megosztom
A koronavírus miatt nem látogatható az ikonikus magyar betlehem: pedig ez Európa legnagyobbja

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérése alapján a Vörsi Betlehem adventi programjai idén elmaradnak. A Betlehem egyénileg sem látogatható.

Rendhagyó módon idén a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a legendás Vörsi Betlehem programjai. Erről a vörsi Szent Márton püspök Plébánia írt bejegyzést a közösségi oldalán.

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérése alapján a Vörsi Betlehem adventi programjai idén elmaradnak. A Betlehem egyénileg sem látogatható. Kérjük szeretetteljes engedelmességüket, megértésüket pedig hálásan köszönjük! Áldott és kegyelmekben, Isten jelenlétében gazdag adventet és karácsonyt kívánunk

- áll a posztban.

Kedves Vörsi Betlehem Látogatói!

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt, és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia...

Közzétette: Szent Márton püspök Plébánia Vörs; Hollád és Tikos Fíliák2020. november 14., szombat

Vörsön található Európa legnagyobb templomban épített beltéri betleheme, amely a karácsonyi ünnepek idején több tízezer látogatót vonz a településre. A legelső Betlehem 1948-ban lett megépítve. A falubeliek kezdeményezésére lebontották ideiglenesen a Jézus Szíve oltárt a templomon belül, majd annak helyére egy kisebb Betlehemet építettek. Ma már több mint 60 négyzetméteren meg lehet tekinteni a gipszből, emberi és állati figurákat leszámítva csak természetes anyagokból készülő óriási Betlehemet. Minden évben teljesen máshogy rendezik be, az adventi időszakban rengeteg látogatót vonz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

betlehem

vörs