A koronavírus miatt nem látogatható az ikonikus magyar betlehem: pedig ez Európa legnagyobbja

HelloVidék   
  Megosztom
A koronavírus miatt nem látogatható az ikonikus magyar betlehem: pedig ez Európa legnagyobbja

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérése alapján a Vörsi Betlehem adventi programjai idén elmaradnak. A Betlehem egyénileg sem látogatható.

Rendhagyó módon idén a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a legendás Vörsi Betlehem programjai. Erről a vörsi Szent Márton püspök Plébánia írt bejegyzést a közösségi oldalán.

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérése alapján a Vörsi Betlehem adventi programjai idén elmaradnak. A Betlehem egyénileg sem látogatható. Kérjük szeretetteljes engedelmességüket, megértésüket pedig hálásan köszönjük! Áldott és kegyelmekben, Isten jelenlétében gazdag adventet és karácsonyt kívánunk

- áll a posztban.

Kedves Vörsi Betlehem Látogatói!

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt, és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia...

Közzétette: Szent Márton püspök Plébánia Vörs; Hollád és Tikos Fíliák2020. november 14., szombat

Vörsön található Európa legnagyobb templomban épített beltéri betleheme, amely a karácsonyi ünnepek idején több tízezer látogatót vonz a településre. A legelső Betlehem 1948-ban lett megépítve. A falubeliek kezdeményezésére lebontották ideiglenesen a Jézus Szíve oltárt a templomon belül, majd annak helyére egy kisebb Betlehemet építettek. Ma már több mint 60 négyzetméteren meg lehet tekinteni a gipszből, emberi és állati figurákat leszámítva csak természetes anyagokból készülő óriási Betlehemet. Minden évben teljesen máshogy rendezik be, az adventi időszakban rengeteg látogatót vonz.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

betlehem

vörs