Döntöttek: csak így szilveszterezhetünk idén, a tűzijátékra, petárdára is vonatkozik a szabály

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Döntöttek: csak így szilveszterezhetünk idén, a tűzijátékra, petárdára is vonatkozik a szabály

Számtalan más szereplőhöz hasonlóan a pirotechnikai cégek gazdálkodásában is jókora lyukat ütött a koronavírus-járvány elleni védekezés. Egyelőre úgy tűnik, a szilveszteri időszak sem nagyon segíthet rajtuk.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón megerősítette:

Emellett azt is bejelentette, hogy

Csütörtöki számában a Világgazdaság arról írt, hogy számtalan más szereplőhöz hasonlóan a pirotechnikai cégek gazdálkodásában is jókora lyukat ütött a koronavírus-járvány elleni védekezés. A nagykereskedelmi szinten évi mintegy kétmilliárdos értékű szektor alapvetően két lábon áll: év közben a rendezvényszervezéshez kapcsolódó megrendelésekből él, év végén pedig a lakossági vásárlásokból. Az előbbi 30, az utóbbi 70 százalékát adja a forgalmának.

A tömegesemények betiltása, főleg az augusztus 20-i ünnepségek elmaradása, a profi fellövő vállalkozásokat sújtotta - ezekből mintegy száz működik -, a szilveszteri időszakban viszont ennél jóval szélesebb kör aktivizálódik. Tavaly országszerte mintegy 700 értékesítési ponton (vagyis jellemzően konténerekben) árultak tűzijátékot, leginkább a multinacionális kiskereskedelmi láncok parkolóiban, kisebb részben pedig magán-értékesítőhelyeken. Közülük az idén sokan lemorzsolódnak majd, mivel a kijárási tilalom fenntartása igen negatívan hat az üzletre.

Az egyik, pirotechnikai termékek értékesítésében Magyarországon piacvezető cég kereskedelmi igazgatója, Molnár István a Világgazdaságnak arról beszélt, hogy az alapvető problémát a felhasználási időszak okozza.

Mindez azonban, úgy tűnik, idén teljesen tárgytalan lesz.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szilveszter

újév

tűzijáték

pirotechnika

koronavírus

koronavírus-járvány

korlátozás

kijárási tilalom