Új strand épül a Balatonon: ezek a népszerű üdülőváros tervei

HelloVidék   
  Megosztom
Új strand épül a Balatonon: ezek a népszerű üdülőváros tervei

Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint strandot alakítanak ki. Ezzel egy újabb jelentős partszakasz került az önkormányzat tulajdonába.

Balatonfüred önkormányzata megvásárolta az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant. Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint strandot alakítanak ki, számoltak be a város honlapján. Ezzel egy újabb jelentős partszakasz került az önkormányzat tulajdonába.

A város élt az elővásárlási jogával és 820 millió forintért megvásárolta a telket. Százmillió forintot saját forrásból, a fennmaradó 720 milliót pedig hosszú távú fejlesztési hitelből fizeti ki az önkormányzat.

A most megvásárolt ingatlan melletti területen, uniós pályázati forrásból parkosít a város. A Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet összenyitja az önkormányzat. A telekalakítással és az újonnan megvásárolt területtel a két városi strand között egy jelentős partszakasz válik bárki számára nyitottá, írják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strand

balatonfüred

önkormányzat

balaton

partszakasz