Hoppá: teljesen megújul ez a vidéki fürdő, milliárdos gigafejlesztés indul

MTI   
  Megosztom
Hoppá: teljesen megújul ez a vidéki fürdő, milliárdos gigafejlesztés indul

A tervek szerint többek között csúszdaparkot építenek, újabb wellness szolgáltatásokkal bővül a jelenlegi kínálat, és növekszik az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma.

Közel nettó 1,3 milliárd forint hazai forrásból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt, a kivitelezés jövőre indulhat - mondta Toldi Balázs polgármester szerdán.

Tervezik egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya megépítését is. Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, bővítik a parkolók számát. A fürdő területén található kempingbe új apartmanházakat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma. A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében.

A polgármester elmondása szerint idén készítik elő a terveket, amire 125 millió forintot fordíthatnak, és szeretnék a közbeszerzéseket is lefolytatni.

A gyomaendrődi Liget fürdő évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint tavaly meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma (a vendégeké több mint 11 ezer volt).

Toldi Balázs reméli, hogy a beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez is. Bízik abban is, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig újabb fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fürdő

gyomaendrőd

fejlesztés