Nem mondanak le kedvenc ünnepükről: online, farsangi jelmezversenyt hirdettek Hévízen

HelloVidék   
  Megosztom
Nem mondanak le kedvenc ünnepükről: online, farsangi jelmezversenyt hirdettek Hévízen

A rendkívüli helyzet szokatlan megoldásokat követel a programszervezőktől is. A Gróf Festetics György Művelődési Központ most online jelmezversenyt hirdetett a tavaszvárás és a farsang jegyében - írja a zaol.hu.

Ahogy a portál írja, a korábbi években színes téltemető programmal rukkolt elő az intézmény, de hasonlót most a korlátozások miatt nem lehet tartani. Ezért mindez a kibertérbe költözik.

A nevezőknek a jelmezükről videót kell készíteniük. Az intézmény közösségi oldalán emlékeztetett: a farsang vízkereszttől a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart, amely idén február 17-re esik. A farsang a tavaszvárás pogány kori ünnepeiből nőtt ki. Zajos mulatozás, tréfacsinálás, bolondozás időszaka ez, amelynek része a kiszebábégetés, amely a tél és a gonosz elűzésére szolgál

- számolt be róla a lap.

Mitn írják, a jelenlegi helyzetben azonban nem lehetséges társas összejövetelt tartani, ezért Hévízen online jelmezversenyt hirdettek.

A művelődési központ azt kéri a nevezőktől, készítsenek, akár telefonnal, a maskarájukról, farsangi ruházatukról fél és három perc közötti videót, amelyben, ha van kedvük, mondjanak verset, mondókát, vagy adjanak elő vicces jelenetet. Ezeket február 14-ig várják a hevizmuzeum@gmail.com címre. A videókat felöltik a Hévízi programok Facebook-oldalra, ahol közönségszavazás indul. A három értékes díjból kettőről a zsűri dönt, egyről pedig a voksolók

- hívták fel a figyelmet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farsang

jelmez

jelmezverseny

hévíz