Nem mondanak le kedvenc ünnepükről: online, farsangi jelmezversenyt hirdettek Hévízen

HelloVidék   
  Megosztom
Nem mondanak le kedvenc ünnepükről: online, farsangi jelmezversenyt hirdettek Hévízen

A rendkívüli helyzet szokatlan megoldásokat követel a programszervezőktől is. A Gróf Festetics György Művelődési Központ most online jelmezversenyt hirdetett a tavaszvárás és a farsang jegyében - írja a zaol.hu.

Ahogy a portál írja, a korábbi években színes téltemető programmal rukkolt elő az intézmény, de hasonlót most a korlátozások miatt nem lehet tartani. Ezért mindez a kibertérbe költözik.

A nevezőknek a jelmezükről videót kell készíteniük. Az intézmény közösségi oldalán emlékeztetett: a farsang vízkereszttől a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart, amely idén február 17-re esik. A farsang a tavaszvárás pogány kori ünnepeiből nőtt ki. Zajos mulatozás, tréfacsinálás, bolondozás időszaka ez, amelynek része a kiszebábégetés, amely a tél és a gonosz elűzésére szolgál

- számolt be róla a lap.

Mitn írják, a jelenlegi helyzetben azonban nem lehetséges társas összejövetelt tartani, ezért Hévízen online jelmezversenyt hirdettek.

A művelődési központ azt kéri a nevezőktől, készítsenek, akár telefonnal, a maskarájukról, farsangi ruházatukról fél és három perc közötti videót, amelyben, ha van kedvük, mondjanak verset, mondókát, vagy adjanak elő vicces jelenetet. Ezeket február 14-ig várják a hevizmuzeum@gmail.com címre. A videókat felöltik a Hévízi programok Facebook-oldalra, ahol közönségszavazás indul. A három értékes díjból kettőről a zsűri dönt, egyről pedig a voksolók

- hívták fel a figyelmet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farsang

jelmez

jelmezverseny

hévíz