Ünnepel a híres magyar barokk kastély: musical estet is szerveznek

MTI   
  Megosztom
Ünnepel a híres magyar barokk kastély: musical estet is szerveznek

A születésnapi ünnepséget - amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad - a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulóján, augusztus 15-én tartják.

Pályázatokkal és programokkal is várja az érdeklődőket a Gödöllői Királyi Kastély, amelyet a felújítást követően 25 éve nyitottak meg a nagyközönség előtt. Az ünnepléshez partnerül hívják mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben felejthetetlen élményeket szereztek a kastély épületében vagy akár a parkban sétálva. A pályázat kiírói szeretnék élménygyűjteménybe rendezni a látogatók által kiemelkedőnek tartott kastély-életérzést, ehhez fotóval illusztrált történeteket várnak április 30-ig.

Kastélykrónika címmel indítják útjára az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit, történéseit, a kastélyban járt híres embereket bemutató sorozatukat évenkénti bontásban.

A Nagy Kastélyos Emlékkönyv című rajzpályázat nagycsoportos óvodásokhoz és alsó tagozatos diákokhoz szól, akiket arra kérnek, hogy vessék papírra kastélyos élményeiket. A nyeremények között különleges tárlatvezetés és családi felfedezőcsomag is szerepel. Az év második felében pedig minden beküldött pályamunkát kiállításon mutatják be a kastélyban.

Felső tagozatosok és középiskolások számára Boldog születésnapot kastély! címmel videópályázatot hirdetnek, amelyben arra keresik a választ, hogy mit üzenne a fiatalság az idén negyedszázados kastélynak és mit kívánna neki a következő negyedszázadra. Ebben a kategóriában is értékes jutalmak várnak az alkotókra.

Az Elisabeth című musical bemutatójának szintén 25. évfordulója alkalmával életre hívott Musical esten Janza Kata, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter előadásában ismert és kedvelt dallamok szólalnak meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gödöllő

kastély

gödöllői királyi kastély

felújítás