Várja a nyitást a nógrádi vadaspark: a tartalékaik már a végét járják

HelloVidék   
  Megosztom
Várja a nyitást a nógrádi vadaspark: a tartalékaik már a végét járják

Folyamatos az érdeklődés a Nógrád megyei vadasparkok nyitásával kapcsolatban, azonban egyelőre még zárva tartanak. Az üzemeltetők bíznak abban, hogy hamarosan újra fogadhatnak majd látogatókat - írja a nool.hu.

Ahogy a portál írja, állandó az érdeklődés telefonon és a közösségi médián keresztül a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark látogatásával kapcsolatban. Osztrozics Dóra, az Ipoly Erdő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a rendelkezések értelmében jelenleg is zárva tartanak. Mint mondta, bíznak azonban abban, hogy hamarosan újra nyitott kapukkal várhatják majd a látogatókat, ugyanis az elmúlt időszakban több új lakója is lett, illetve lesz a vadasparknak.

A kameruni kecskéknek született néhány kicsinye, akik nagyon aranyosak. Az aranysakálnak már korábban megszületett a kölyke, ő azonban még nem nagyon dugta ki az orrát a búvóhelyéről, nem mutatja meg magát gyakran a kollégáinknak se. De mire újra fogadhatunk látogatókat, biztosan bátrabb lesz. Néhány héten belül megszületik az alpaka csikója is, így tavasszal velük már biztosan találkozhatnak majd a látogatóink

- mondta Osztrozics Dóra, aki arról is beszámolt, hogy a Nógrádi Vadasparkban az átteleléssel kapcsolatban különösebb probléma nem volt, mivel a pár napig tartó mínusz 15-16 Celsius-fok még normálisnak mondható. A hó pedig maximum 10 centiméter volt, ami szintén nem jelentett problémát.

A vadasparkunkban megtalálható hazai állatfajok, a gím-, dámszarvas, muflon, őz, vaddisznó mellett a struccok, az emuk és nanduk is jól viselték az idei téli időjárást. Ezekben a hónapokban igyekszünk szénhidrátban gazdagabb takarmánnyal etetni, ami több kukoricát jelent az egyéb takarmányok mellett

- tette hozzá Villányi Péter tulajdonos.

Az árbevétel-kiesés nagyon érzékenyen érint minket, mivel – főleg a téli időszakban – nem tudunk a takarmánnyal spórolni, a traktorok is gázolajjal működnek, és a munkaerőt is meg kell fizetni. Éppen ezért nagyon várjuk a nyitást, a tartalékaink a végét járják

- hangsúlyozta a tulajdonos.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadaspark

nógrád

nógrád megye

nyírjesi füvészkert és vadaspark

ipoly erdő zrt

zárás

bezárás

nyitás

vendégek

tartalékok