Eszméletlen programok: szombaton és vasárnap így szórakozhatunk a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Eszméletlen programok: szombaton és vasárnap így szórakozhatunk a Balatonnál

Gyereknapi programokkal várja a családokat Badacsonyörsön a Folly Arborétum. Kreatív gyermekfoglalkozások, arborétumi túrák teszik színessé május utolsó hétvégéjét a 116 éves kertben, a felnőttek pedig megkóstolhatják a Boróka vöröst, a tradicionálisan fehér boros Folly első vörösborát. Május 29-én, szombaton az arborétumok napját is ünnepli a Folly: három időpontban induló vezetett túrát tartanak a növénykertben, amelyekre a helyszínen, a bejáratnál lehet majd jelentkezni. A Folly Arborétumba történő látogatáshoz nem szükséges védettségi igazolvány, csak az étterem belső terében kérik ennek felmutatását.

A Folly Arborétum és Borászat idén is gyereknapi programokkal várja a családokat Badacsonyörsön. Kreatív gyermekfoglalkozások, arborétumi túrák teszik színessé május utolsó hétvégéjét a 116 éves kertben, a felnőttek pedig megkóstolhatják a Boróka vöröst, a tradicionálisan fehér boros Folly első vörösborát.

A május 30-i gyereknapon a Folly is színes programokkal várja a kicsiket: délelőtt interaktív kerti sétára invitálja őket, hogy játékos formában fedezhessék fel az arborétum kincseit, majd a kertben található virágokból karkötőt is készíthetnek. Délután pedig gyereknapi kézműveskedés keretében alkothatják meg saját illusztrációikat a Folly meséjéhez, origami és más hajtogatási technikák segítségével.

Május 29-én, szombaton az arborétumok napját is ünnepli a Folly: három időpontban induló vezetett túrát tartanak a növénykertben, amelyekre a helyszínen, a bejáratnál lehet majd jelentkezni. Ennek során az érdeklődők behatóbban is megismerkedhetnek az arborétum 1900-as évekre visszanyúló, 4 generáción át ívelő történetével, továbbá a Folly különleges növényeivel.

A család felnőtt tagjai számára terveztek egy másik izgalmas programot is a hétvégére, mivel a 10 éve tradicionálisan fehér borokkal foglalkozó Folly idén elkészítette első vörösborát. A merlot és a cabernet sauvignon szőlőfajták keverékéből készített Boróka vörös ezen a hétvégén debütál a nagy nyilvánosság előtt. Május utolsó hétvégéjén lehetőség lesz megkóstolni a gyümölcsös (málnás-meggyes), enyhén fűszeres, kakaós-kávés összetett ízvilágú borkülönlegességet, és kérdezni a pincészet munkatársától.

Programkínálat

2021.05.29. szombat, arborétumok napja
• Vezetett túrák: 11:00 óra, 14:00 óra, 17:00 óra
• A túrára a helyszínen, a bejáratnál lehet jelentkezni, ára: 1500 Ft/fő.

2021.05.30. vasárnap, gyereknap
• 11:30 órától: interaktív kerti séta virágkarkötő készítéssel
• 14:00-16:00 óra között: gyereknapi kézműveskedés, Folly mese illusztrálása, origami, hajtogatás
• A gyereknapi foglalkozásokra a helyszínen lehet jelentkezni. Az interaktív túra, valamint a kézműves foglalkozás ára is 1200 Ft/fő. Az eseményről a Facebookon ITT találhatók információk.

2021.05.29-30. szombat-vasárnap, Boróka vörös premier
• 11:00-17:00 óra között Folly Boróka vörös borkóstoló
• A borkóstoló jegy ára 1500 Ft/fő. Az eseményről a Facebookon ITT találhatók információk.

A Folly Arborétumba történő látogatáshoz nem szükséges védettségi igazolvány, csak az étterem belső terében kérik ennek felmutatását.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

arborétumok napja

gyereknap

folly arborétum

programok

vezetett túrák

növénykert

gyermekfoglalkozások

gyerekek

szülők