Eszméletlen programok: szombaton és vasárnap így szórakozhatunk a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Eszméletlen programok: szombaton és vasárnap így szórakozhatunk a Balatonnál

Gyereknapi programokkal várja a családokat Badacsonyörsön a Folly Arborétum. Kreatív gyermekfoglalkozások, arborétumi túrák teszik színessé május utolsó hétvégéjét a 116 éves kertben, a felnőttek pedig megkóstolhatják a Boróka vöröst, a tradicionálisan fehér boros Folly első vörösborát. Május 29-én, szombaton az arborétumok napját is ünnepli a Folly: három időpontban induló vezetett túrát tartanak a növénykertben, amelyekre a helyszínen, a bejáratnál lehet majd jelentkezni. A Folly Arborétumba történő látogatáshoz nem szükséges védettségi igazolvány, csak az étterem belső terében kérik ennek felmutatását.

A Folly Arborétum és Borászat idén is gyereknapi programokkal várja a családokat Badacsonyörsön. Kreatív gyermekfoglalkozások, arborétumi túrák teszik színessé május utolsó hétvégéjét a 116 éves kertben, a felnőttek pedig megkóstolhatják a Boróka vöröst, a tradicionálisan fehér boros Folly első vörösborát.

A május 30-i gyereknapon a Folly is színes programokkal várja a kicsiket: délelőtt interaktív kerti sétára invitálja őket, hogy játékos formában fedezhessék fel az arborétum kincseit, majd a kertben található virágokból karkötőt is készíthetnek. Délután pedig gyereknapi kézműveskedés keretében alkothatják meg saját illusztrációikat a Folly meséjéhez, origami és más hajtogatási technikák segítségével.

Május 29-én, szombaton az arborétumok napját is ünnepli a Folly: három időpontban induló vezetett túrát tartanak a növénykertben, amelyekre a helyszínen, a bejáratnál lehet majd jelentkezni. Ennek során az érdeklődők behatóbban is megismerkedhetnek az arborétum 1900-as évekre visszanyúló, 4 generáción át ívelő történetével, továbbá a Folly különleges növényeivel.

A család felnőtt tagjai számára terveztek egy másik izgalmas programot is a hétvégére, mivel a 10 éve tradicionálisan fehér borokkal foglalkozó Folly idén elkészítette első vörösborát. A merlot és a cabernet sauvignon szőlőfajták keverékéből készített Boróka vörös ezen a hétvégén debütál a nagy nyilvánosság előtt. Május utolsó hétvégéjén lehetőség lesz megkóstolni a gyümölcsös (málnás-meggyes), enyhén fűszeres, kakaós-kávés összetett ízvilágú borkülönlegességet, és kérdezni a pincészet munkatársától.

Programkínálat

2021.05.29. szombat, arborétumok napja
• Vezetett túrák: 11:00 óra, 14:00 óra, 17:00 óra
• A túrára a helyszínen, a bejáratnál lehet jelentkezni, ára: 1500 Ft/fő.

2021.05.30. vasárnap, gyereknap
• 11:30 órától: interaktív kerti séta virágkarkötő készítéssel
• 14:00-16:00 óra között: gyereknapi kézműveskedés, Folly mese illusztrálása, origami, hajtogatás
• A gyereknapi foglalkozásokra a helyszínen lehet jelentkezni. Az interaktív túra, valamint a kézműves foglalkozás ára is 1200 Ft/fő. Az eseményről a Facebookon ITT találhatók információk.

2021.05.29-30. szombat-vasárnap, Boróka vörös premier
• 11:00-17:00 óra között Folly Boróka vörös borkóstoló
• A borkóstoló jegy ára 1500 Ft/fő. Az eseményről a Facebookon ITT találhatók információk.

A Folly Arborétumba történő látogatáshoz nem szükséges védettségi igazolvány, csak az étterem belső terében kérik ennek felmutatását.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

arborétumok napja

gyereknap

folly arborétum

programok

vezetett túrák

növénykert

gyermekfoglalkozások

gyerekek

szülők