Mi lehet a titkuk? Özönlenek ezekbe a vidéki fürdőkbe a turisták

MTI   
  Megosztom
Mi lehet a titkuk? Özönlenek ezekbe a vidéki fürdőkbe a turisták

A csehek tavaly 250 ezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon, ennek alig csak ötödét Budapesten, a legvonzóbb úti cél a Bük-Sárvár térség gyógyfürdői voltak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2020-ban a csehek 83 százaléka Nyugat-Magyarországon szállt meg. A zömében autóval utazó vendégek fele Prágából, Dél-Morvaországból és a közép-csehországi régióból érkezett. Számukra Budapest mellett a legkedveltebb a gyógyvizéről híres Bük, Sárvár, valamint a Balatonnál Siófok, Hévíz és Zalakaros voltak. Népszerű úti cél volt még a nyugati országrészben a Győr-Pannonhalma térség is

- írta az MTÜ.

Hozzátették, hogy tavaly a cseh vendégek 60 ezer éjszakát töltöttek a fővárosban, míg Bükön 52 ezret, Sárváron pedig 42 ezret. A top 3 települést Siófok 15 ezer, Hévíz 14 ezer, Zalakaros 13 ezer, Harkány 11 ezer vendégéjszakával követi.

Az átoltottság, valamint a ki- és beutazási korlátozások feloldásának függvényében a cseh turisták hasonló területi megoszlásával és intenzív jelenlétével lehet számolni az MTÜ szerint az idén is. Magyarország és Csehország kölcsönösen elfogadja egymás vakcinaigazolásait, így a turisták ugyanazon szolgáltatások igénybevételére jogosultak a másik országban, mint az ott élők

- olvasható a közleményben.

A most közölt statisztika része az ügynökség sorozatának a főbb küldőországokról, amelyet a turisztikai szezon kezdetére időzítve májusban és júniusban közöl az MTÜ.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fürdő

fürdők

sárvár

bük

zalakaros

siófok

hévíz