Jó hír a fesztiválozóknak: idén ez a koncertsorozat sem marad el vidéken

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Jó hír a fesztiválozóknak: idén ez a koncertsorozat sem marad el vidéken

Tavaly nyáron elmaradt Egerben a pandémia miatt, de idén június 24. és 27. között újra megrendezik a Kaláka Fesztivált. A programok nagy többségének ezúttal is az Érsekkert ad otthont, míg a június 24-i fesztiválnyitó verskoncertet Felsőtárkányban, a Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjának szabadtéri színpadán rendezik, a zárókoncertre pedig az egri Minorita templomban kerül sor június 26-án.

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyáron elmaradt ugyan, ám idén június 24. és 27. között újra megrendezik a Kaláka Fesztivált Egerben, közölte az esemény művészeti vezetője az MTI-vel.

A programok nagy többségének ezúttal is az Érsekkert ad otthont, míg a június 24-i fesztiválnyitó verskoncertet, Bogdán Zsolt és a Kaláka Vannak vidékek című Kányádi-estjét Felsőtárkányban, a Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjának szabadtéri színpadán rendezik

- mondta el Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja.

Ugyancsak külső helyszínen, a Hotel Eger & Parkban várják az érdeklődőket másnap a Vers-Kép című kiállításmegnyitóra, ahol Nágel Kornél grafikusművész és Turek Miklós színművész grafikai lapokkal illusztrált, verses tárlatvezetéssel tiszteleg Faludy György, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Petőfi Sándor, Weöres Sándor és József Attila munkássága előtt.

Az érsekkerti fő helyszínen a rendezvény hétvégi napjain délelőtt és kora délután gyermekeknek szóló előadások sora kínál programot a kisebbeknek. Péntektől vasárnapig délutánonként és esténként pedig olyan ismert előadók és együttesek lépnek közönség elé, mint a Hot Jazz Band; a Csík zenekarban játszó, ám ezúttal családjával és zenészbarátaival, Karácsony Jánossal és Vecsei H. Miklóssal színpadra álló Szabó Attila; Novák Péter és az Etnofon, a Palya Bea Quartet, a Besh o droM, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Magna Cum Laude vagy éppen a házigazda Kaláka együttes.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a tájékoztatón arról beszélt, hogy a város 5 millió forinttal támogatta a fesztivált, amelyet immár tizedik alkalommal rendeznek meg Egerben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kaláka

együttes

koncertek

bükki nemzeti park

eger

minorita templom

heves megye

utazás belföldön