Klassz ingyenes szabadtéri zene: így is el lehet ütni az időt a Balatonnál

MTI   
  Megosztom
Klassz ingyenes szabadtéri zene: így is el lehet ütni az időt a Balatonnál

Világok hangja címmel szerdán Keszthelyen, a Balaton-parton, csütörtökön pedig a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti parkolóban tartanak ingyenes szabadtéri hangversenyt.

A koncerteken fellép a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, a zalai megyeszékhelyen Rátóti Zoltán színművész előadásában prózai művek hangzanak majd el - mondta el az MTI-nek Tóth László, a hangverseny- és kiállítóterem intézményegység-vezetője.

A hangversenyeken Sándor János karmester vezényletével Szirtes Edina szerzeményeit adják elő: a klasszikus alapokon nyugvó, világzenei, népzenei, dzsesszes művek elsősorban versmegzenésítések - fűzte hozzá.

A koncert a Balaton-parti városban a 29. Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep elnevezésű rendezvény egyik előadása lesz, míg a zalaegerszegi hangverseny a nyár elején indított Térzene programsorozat része.

Az ingyenes szabadtéri előadásokon a klasszikus zenei műfajokat szeretnék népszerűsíteni, a tereken, a fesztiválokon ugyanis azokhoz az emberekhez is el tudnak jutni, akik kevésbé tartoznak a hangversenytermek közönségéhez - fejtette ki Tóth László zongoraművész.

A Világok hangja cím abból ered, hogy a népzenét különböző stílusokkal - dzsesszel, klasszikus zenével, könnyűzenei műfajokkal - ötvözik. A "különböző kultúrák hangjainak ötvözése" közelebb hozhatja a népzenét a mai kor emberéhez - fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koncert

programajánló

szirtes edina mókus

zalaegerszeg