Klassz ingyenes szabadtéri zene: így is el lehet ütni az időt a Balatonnál

MTI   
  Megosztom
Klassz ingyenes szabadtéri zene: így is el lehet ütni az időt a Balatonnál

Világok hangja címmel szerdán Keszthelyen, a Balaton-parton, csütörtökön pedig a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti parkolóban tartanak ingyenes szabadtéri hangversenyt.

A koncerteken fellép a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, a zalai megyeszékhelyen Rátóti Zoltán színművész előadásában prózai művek hangzanak majd el - mondta el az MTI-nek Tóth László, a hangverseny- és kiállítóterem intézményegység-vezetője.

A hangversenyeken Sándor János karmester vezényletével Szirtes Edina szerzeményeit adják elő: a klasszikus alapokon nyugvó, világzenei, népzenei, dzsesszes művek elsősorban versmegzenésítések - fűzte hozzá.

A koncert a Balaton-parti városban a 29. Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep elnevezésű rendezvény egyik előadása lesz, míg a zalaegerszegi hangverseny a nyár elején indított Térzene programsorozat része.

Az ingyenes szabadtéri előadásokon a klasszikus zenei műfajokat szeretnék népszerűsíteni, a tereken, a fesztiválokon ugyanis azokhoz az emberekhez is el tudnak jutni, akik kevésbé tartoznak a hangversenytermek közönségéhez - fejtette ki Tóth László zongoraművész.

A Világok hangja cím abból ered, hogy a népzenét különböző stílusokkal - dzsesszel, klasszikus zenével, könnyűzenei műfajokkal - ötvözik. A "különböző kultúrák hangjainak ötvözése" közelebb hozhatja a népzenét a mai kor emberéhez - fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koncert

programajánló

szirtes edina mókus

zalaegerszeg