Lesz itt minden augusztus 20-án: hihetetlen programkavalkád vár az alföldi városban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Lesz itt minden augusztus 20-án: hihetetlen programkavalkád vár az alföldi városban

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén családi programokkal, tűzijátékkal, Ismerős Arcok koncerttel és a Körös Táncegyüttes jubileumi gálaműsorával várják a városba érkezőket és a lakosokat Gyulán. Szombaton az Alföld Quartet, a Papa Jazz Seven és a Hanta Banda Gyermekzenekar ad koncertet, a Gyulai Művészklub pedig irodalmi estet. Vasárnap a PowerBeat Ütőegyüttes és az Ismerős Arcok koncertezik.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen pénteken a békéscsabai Napsugár Bábszínház, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, valamint a Csiga Duó Gyermekzenekar szolgáltatja a látnivalókat. Produkcióikat a Bábika Népi Játszóház egészíti ki a teljes hosszú hétvégén. A programok a korábban megjelent kormányrendelet értelmében bárki számára korlátozások nélkül, ingyen látogathatók - hívták fel a figyelmet a szervezők.

Az együttes tavaly ünnepelte alapításának kerek évfordulóját, a novemberre tervezett gálát azonban a pandémiás helyzet miatt kellett lemondani. A második világháborút követő években Gyulán rendezték meg az ország első néptánc fesztiválját, 1950-ben alakult meg a nagy elődként említhető Béke Néptáncegyüttes, amely fénykorában 120 tagot számlált. A kerek évfordulót a hagyományosan ilyenkor tartott Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválján szerették volna megünnepelni, ám a járványhelyzet miatt idén nem lehetett megszervezni a többnapos nagyrendezvényt.

Szombaton az Alföld Quartet, a Papa Jazz Seven és a Hanta Banda Gyermekzenekar ad koncertet, a Gyulai Művészklub pedig irodalmi estet. Vasárnap a PowerBeat Ütőegyüttes és az Ismerős Arcok koncertezik. A részletes programok a www.gyulakult.hu oldalon tekinthetők meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyula

rendezvények

néptánc

bábszínház

koncert

békés megye

néptáncegyüttes