Lesz itt minden augusztus 20-án: hihetetlen programkavalkád vár az alföldi városban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Lesz itt minden augusztus 20-án: hihetetlen programkavalkád vár az alföldi városban

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén családi programokkal, tűzijátékkal, Ismerős Arcok koncerttel és a Körös Táncegyüttes jubileumi gálaműsorával várják a városba érkezőket és a lakosokat Gyulán. Szombaton az Alföld Quartet, a Papa Jazz Seven és a Hanta Banda Gyermekzenekar ad koncertet, a Gyulai Művészklub pedig irodalmi estet. Vasárnap a PowerBeat Ütőegyüttes és az Ismerős Arcok koncertezik.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen pénteken a békéscsabai Napsugár Bábszínház, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, valamint a Csiga Duó Gyermekzenekar szolgáltatja a látnivalókat. Produkcióikat a Bábika Népi Játszóház egészíti ki a teljes hosszú hétvégén. A programok a korábban megjelent kormányrendelet értelmében bárki számára korlátozások nélkül, ingyen látogathatók - hívták fel a figyelmet a szervezők.

Az együttes tavaly ünnepelte alapításának kerek évfordulóját, a novemberre tervezett gálát azonban a pandémiás helyzet miatt kellett lemondani. A második világháborút követő években Gyulán rendezték meg az ország első néptánc fesztiválját, 1950-ben alakult meg a nagy elődként említhető Béke Néptáncegyüttes, amely fénykorában 120 tagot számlált. A kerek évfordulót a hagyományosan ilyenkor tartott Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválján szerették volna megünnepelni, ám a járványhelyzet miatt idén nem lehetett megszervezni a többnapos nagyrendezvényt.

Szombaton az Alföld Quartet, a Papa Jazz Seven és a Hanta Banda Gyermekzenekar ad koncertet, a Gyulai Művészklub pedig irodalmi estet. Vasárnap a PowerBeat Ütőegyüttes és az Ismerős Arcok koncertezik. A részletes programok a www.gyulakult.hu oldalon tekinthetők meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyula

rendezvények

néptánc

bábszínház

koncert

békés megye

néptáncegyüttes