Jó hír a lovassport hódolóinak: Európa-bajnokságon méretnek meg a fiatal magyar tehetségek

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a lovassport hódolóinak: Európa-bajnokságon méretnek meg a fiatal magyar tehetségek

Egyéniben hét magyar fiatal indul a jövő hét végi, franciaországi fogathajtó korosztályos Európa-bajnokságon, közülük öten csapatban is. A pandémia miatt rendkívül szigorú intézkedések közepette készülnek a fiatal sportolók, több járványügyi szabályt először itt alkalmaznak. A szövetségi kapitány eredményes szereplésre számít. A mostani verseny körülményei is eltérnek a korábbitól, a nemzetközi szövetség szigorú regisztrációs és részvételi szabályait először ezen az Eb-n alkalmazzák.

Majdnem százan vesznek részt a legjelentősebb idei fogathajtó kontinentális utánpótlásversenyen augusztus 26. és 29. között a franciaországi Selestatban. Az Európa-bajnokságon három korosztályban hét magyar fiatal indul. Jámbor Blanka, Juhász Bertold, Majthényi Panna és Nagy Vanessza a gyermekek között szerepel póni egyesfogatával, a juniorok között Farkas Fanni póni egyesfogat, Juhász Péter pedig póni kettesfogat kategóriában indul, míg Görög Gábor az ifi kategóriában versenyez egyesfogattal.

A felkészülésre rányomta bélyegét a világjárvány. Sokáig bizonytalan volt, hogy hol és mikor rendezik az Eb-t, miután a franciaországi helyszín először visszalépett. Emellett kevés lehetőség volt a megmérettetésre, különösen nemzetközi szinten. A mostani verseny körülményei is eltérnek a korábbitól, a nemzetközi szövetség szigorú regisztrációs és részvételi szabályait először ezen az Eb-n alkalmazzák.

A nehézségek ellenére sikeres időszakon vagyunk túl. A válogatókon jól szereplő fiatalok nemcsak fizikailag és technikailag készültek fel az Eb-re, hanem mentálisan is jó állapotban vannak, lelkesek, várják a versenyt. Nehéz megbecsülni az esélyeket, hiszen a járvány miatt már majdnem két éve nem volt nemzetközi megmérettetés, de eredményes szereplésre számítunk

– mondja Mátyus Zsuzsanna utánpótlás szövetségi kapitány.

A fogatsportban az utánpótlásversenyek a felnőttekhez hasonlóan három részből állnak. A díjhajtásnál a mozgó lovak idomítottságát, elengedettségét, hajlékonyságát, a jármódok szabályosságát, a feladatok pontosságát, a hajtó szárkezelését bírálják. A maratonhajtás több szakaszból álló, több kilométer hosszú, terepakadályokkal nehezített pálya, ahol a gyorsaságot és az akadályok leküzdését figyelik. A harmadik rész az akadályhajtás, ahol bóják között kell áthajtani, a pálya akadályokkal nehezített.

A Takarékbank társadalmi szerepvállalásával összhangban tizenhárom utánpótlásversenyző felkészülését támogatja, elősegítve, hogy a jövőben is legyenek a nemzetközi élvonalhoz tartozó magyar hajtók a fogatsportban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fogathajtás

európa bajnokság

korosztályos

lósport

lovassport

fogat

fiatalok

bajnokság