Összefogás született Nyíregyházán: így mentik meg a főtéren kidőlt karácsonyfát

HelloVidék   
  Megosztom
Összefogás született Nyíregyházán: így mentik meg a főtéren kidőlt karácsonyfát

Pusztított a viharos szél Szabolcsban is. A megyeszékhely karácsonyfáját ki is döntötte. Most a városüzemeltetés és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a fa visszaállításán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégén figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az erős szél miatt, a 16 méter magas lucfenyő is ennek esett áldozatul.

Borzalmas és szívfacsaró látvány fogadta azokat, akik vasárnap reggel Nyíregyháza belvárosában sétáltak: a viharos időjárás miatt a hirtelen feltámadt, erős szél kidöntötte a város ékességét, a Kossuth téren felállított karácsonyfát.

A viharos időjárás sajnos a fát is megtépázta, a rendkívül erős szél miatt tört el és dőlt ki a helyéről. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az erős szél miatt, a 16 méter magas lucfenyő is ennek esett áldozatul.

- mondta el a szon.hu megkeresésére Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Reggel óta azon dolgozunk, hogy a fenyő visszakerülhessen a méltó helyére, ugyanis szerencsére megmenthető, nem kell új karácsonyfát keresnie a városnak. A fát két méteren visszagallyaztuk, így kerülhet újra a helyére. Ebben a katasztrófavédelem munkatársai segítenek egy hatalmas daru segítségével, és az a célunk, hogy a karácsonyfában hétfőn már újra gyönyörködhessenek a belvárosban sétálók

- tette hozzá Petró Árpád.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyíregyháza

szabolcs-szatmár-bereg megye

fenyőfa

főtér

kossuth tér

karácsonyfa

vihar

viharos szél