Három napig tart a mulatság: idén megtartják Zalában a farsangi fánkfesztivált

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Három napig tart a mulatság: idén megtartják Zalában a farsangi fánkfesztivált

Tavaly csak online követhette a közönség a nagykanizsai Országos Farsangi Fánkfesztivál programjait, idén azonban már lesz kóstolás és karnevál is, de a koronavírus-járvány miatt csak kisebb rendezvények várják a fánkkedvelőket a dél-zalai városban.

A sorrendben tizennegyedik nagykanizsai fánkfesztivált február 24. és 26. között rendezik a város több pontján

- közölte Kámánné Szép Terézia fesztváligazgató, a szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója. Kóstolás, vásárlás, adománygyűjtés és véradás is lesz, a rendezvényeken mindenben követik a járványügyi szabályokat.

A nagykanizsai önkormányzat által támogatott háromnapos rendezvénysorozatot csütörtökön kiállítással nyitják a művelődési házban, ahol a korábbi fesztiválok emlékeit, képeit tekinthetik meg a látogatók.

A fesztiváligazgató jelezte: a járványveszély miatt idén nem szerveznek versenyt a fánksütő csapatoknak, de Nagykanizsa több vendéglátóhelyén és intézményében is lehet majd mindhárom nap fánkot kóstolni és vásárolni, az egyes helyszínek között pedig Vágó János, a guruló zongorista is feltűnik kerekekre szerelt hangszerével. A fánkárusításból származó bevétel ezúttal is jótékony célt szolgál, a Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályát támogatják a szervezők.

A XIV. Országos Farsangi Fánkfesztivál eseményeit a www.farsangifankfesztival.hu oldalon követhetik az érdeklődők.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos farsangi fánkfesztivál

nagykanizsa

farsang

álarcos futás