Minden gyerek ezt akarja idén farsangkor: sokba lesz a szülőknek a legmenőbb jelmez

HelloVidék   
  Megosztom
Minden gyerek ezt akarja idén farsangkor: sokba lesz a szülőknek a legmenőbb jelmez

A Regio Játék friss felmérése alapján a legtöbb óvodában és iskolában idén is megtartják a farsangi mulatságot. A szülők átlagosan 10.000 Ft-ért vásárolnak jelmezt és kiegészítőket a játékkereskedő értékesítési adatai szerint. Az idei ünnepségen a kislányoknál Elza, Skye és a hercegnő kosztümök, a kisfiúk körében pedig a rendőr, Pókember és tűzoltó jelmezek a dobogósok. A szülők fele aktívan részt vesz a beöltözős mulatságon, a legtöbben jelmezvarrással, teremdíszítéssel és harapnivalóval járulnak hozzá a báli hangulathoz.

A REGIO JÁTÉK friss, 1700 fős mintán végzett kutatása alapján 10-ből 8 óvodában és iskolában a megfelelő óvintézkedések betartása mellett megtartják a farsangi mulatságot. A válaszadók több mint fele készen szerzi be a jelmezt, egynegyedük saját kezűleg készíti el, és akadnak olyanok is, akik csak kiegészítőt vásárolnak a meglévő szetthez.

Értékesítési adataink alapján egy-egy kosztümre 7.500 Ft-ot költenek a vásárlóink online, míg áruházainkban 9.000 Ft az átlagos kosárérték. A jelmezt sokan egy-két kiegészítővel is megtoldják, melyek átlagosan 1.500-2.500 Ft-tal növelik a végösszeget

- mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető.

A legkelendőbb maskarák a kislányok körében Elza a Jégvarázsból, Skye a Mancs őrjáratból és a hercegnő kosztüm, míg a kisfiúk egy rendőr vagy tűzoltó, illetve a Pókember bőrébe bújnak legszívesebben. „Ami a kiegészítőket illeti, a cicafülből, cicafarokból és csokornyakkendőből, a Darth Vader maszkból és köpenyből, illetve az unikornis hajpántból és farokból fogy a legtöbb” – tette hozzá a marketingvezető.

A válaszadók fele aktívan részt vesz a farsangon

A REGIO JÁTÉK felmérése alapján minden második szülő és nagyszülő részt vesz az ünnepségen: a megkérdezett családok többsége jelmezvarrással és teremdíszítéssel, illetve süteményekkel és szendvicsekkel járul hozzá a beöltözős rendezvényhez.

A farsangon idén javarészt jelmezes felvonulás (65%), táncos-zenés műsor (30%), illetve tombolasorsolás (16%) felel a báli hangulatért

- avatott be a részletekbe Gyaraki Dávid. Azok a családok sem maradnak ki a farsangból, akiknél nem lesz megtartva az óvodai, iskolai esemény, ők többségében farsangi fánkkal, beöltözéssel és közös álarckészítéssel tesznek az ünnepi hangulatért saját otthonukban.

Top 3 lány jelmez:

  1. Elza (Jégvarázs)
  2. Skye (Mancs őrjárat)
  3. Hercegnő

Top 3 fiú jelmez:

  1. Rendőr
  2. Pókember
  3. Tűzoltó

Top 3 kiegészítő:

  1. Cicafül, cicafarok, csokornyakkendő
  2. Darth Vader maszk és köpeny
  3. Unikornis hajpánt és farok

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

farsang

jelmezbál

jelmezek

farsangi bál

gyerekfarsang