Sztárfellépők érkeznek: egész áprilisban tavaszi fesztivál lesz ebben a vidéki nagyvárosban

MTI   
  Megosztom
Sztárfellépők érkeznek: egész áprilisban tavaszi fesztivál lesz ebben a vidéki nagyvárosban

Április 1. és 30. között rendezik meg a Tavaszi Fesztivált Békéscsabán, ahol egy hónap alatt 31 programot kínálnak az érdeklődőknek - mondta a fesztivál igazgatója kedden az MTI-nek.

Forczek Győző, az egyik szervező Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) igazgatóhelyettese közölte, hogy a CSAKK-ban 13, többségében zenei programot szerveznek, amelyekre ötezer érdeklődőt várnak.

A rendezvénysorozat Honeybeast-koncerttel indul, és a Csaba Big Band fellépésével zárul. A programban szerepel könnyűzene, például a The Biebers, az Ismerős Arcok vagy a Carson Coma koncertje, valamint komolyzene is: fellép többek között a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar is.

A legnagyobb attrakció Dés László április 28-ai koncertje lesz, de várhatóan sok érdeklődőt vonz majd Hajtmann Ildikó és Endrész Ferenc április 21-ei előadása is - tette hozzá Forczek Győző.

Kiemelte, hogy a fesztiválnak több társszervezője van. A Békés Megyei Könyvtárban Lipták Pál-kiállítás lesz, és tárlatot szervez a Békéstáji Művészeti Társaság is.

A Jaminai Közösségi Házban Faluhelyi F. Lászlóról, Békéscsaba ismeretlen festőjéről nyílik kiállítás, a Lencsési Közösségi Házban pedig a XX. Csak tiszta forrásból fotópályázat 70 zsűrizett alkotásából válogatnak. A pályázatra 158 Kárpát-medencei alkotó 785 képet küldött be.

Lesz költészet napi megemlékezés is, családi táncház, a Napsugár Bábszínház bemutatja a Virágot tépő lány című darabot, Grecsó Krisztián pedig Valami népi című kötetét.

A teljes programsorozat megtekinthető a www.csabagyongye.com oldalon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

programsorozat

békéscsaba