Őrület, milyen programok várnak: a vidéki vadaspark így védi hazánk kisragadozóit

MTI   
  Megosztom
Őrület, milyen programok várnak: a vidéki vadaspark így védi hazánk kisragadozóit

Jótékonysági futóversenyt és vadmacska napot szerveznek a Budakeszi Vadasparkban május 14-én, a nevezési díjakból befolyó teljes összeget a Magyarország veszélyeztetett kisragadozója védelmében indított Vadmacska Fajmegőrzési Program kutatási tevékenységére fordítják - tudatta a Budakeszi Vadaspark szombaton az MTI-vel.

A Budakeszi Vadaspark 2020 szeptemberében rendezte meg először tematikus terepfutó versenyét. A hagyományteremtő céllal létrehozott jótékonysági eseményen az egyéni sportteljesítményen túl idén májusban a nevezők ismét egy nemes ügyet támogathatnak, ahol a vadmacskáé a főszerep - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködésben, az Agrárminisztérium támogatásával 2021 márciusában indította el

A tájékoztatás szerint a jótékonysági futáson a nevezési díjakból összegyűlő összeg segítségével olyan, a fajmegőrzéshez elengedhetetlen kutatási lépések megtételére nyílik lehetőség, mint például több kameracsapda kihelyezése és működtetése, felvételeinek elemzése, a genetikai vizsgálathoz szükséges szőrcsapdák felállítása, valamint a jövőbeni repatriáló, vagyis a szaporító állomás létrehozásának megalapozása.

A futóversenyen gyerekek és felnőttek, hobbi és profi futók is elindulhatnak. Az óvodások és a kisiskolások a háromszázötven méter hosszú Süni és Mosómaci futam, a felső tagozatosok a kétezer méteres Aranysakál futam között válogathatnak.

A felnőttek és a terepfutók számára különböző szintemelkedésű négy és tizenegy kilométeres távok, valamint a huszonegy kilométeres félmaraton érhetők el. Az egyéni versenyszámok mellett a családok a Farkasfalka futam örömfutására nevezhetnek.

A vadmacska napon az érdeklődők interaktív, játékos programok keretében a kisragadozó rejtőzködő életmódjával ismerkedhetnek meg, valamint értékes tudással gazdagodhatnak a felelős állattartással, különösen a házi macska tartással kapcsolatban. A látogatók emellett bepillanthatnak a fajmegőrzési program kutatási tevékenységébe, a kameracsapdás felvételek kielemzésébe is

- emlékeztet a közlemény.

A jótékonysági futóverseny jelentkezési határideje május 8. A program a Budakeszi Vadaspark, a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvánny és a CoffeeRu együttműködésben valósul meg. Bővebb információk az eseményről a www.bkvp.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

futóverseny

jótékonyság

budakeszi

vadaspark

budakeszi vadaspark

vadmacska

vadmacska fajmegőrzési program