Őrület, hogy szórják a pénzt a magyarok: ezek lesznek a gyermeknap slágerajándékai?

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület, hogy szórják a pénzt a magyarok: ezek lesznek a gyermeknap slágerajándékai?

A jó időnek köszönhetően az idén május 29-re eső gyereknap előtti hetekben sokkal jobban fogytak a kültéri játékok az eMAG-Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor: rengetegen rendelnek felfújható gyerekmedencét, trambulint, a lakáson belüli játékok közül pedig a tematikus LEGO-készletek és a frappáns ötleteken alapuló társasjátékok aratnak.

Milyen hatással van az idén május 29-ére eső gyereknap eljövetele az online értékesítésre? Az eMAG-Extreme Digitalnál általában két héttel gyereknap előtt kezdenek jól kimutathatóan emelkedni a játékeladások, a legnagyobb forgalomnövekedést pedig 4-5 nappal előtte regisztrálják - ez idén sincs másképp.

A hónap első felének értékesítési adatai alapján idén egy tipikus gyereknapi vásárló több mint bruttó 16 ezer forintért rendelt játékot a portáloktól, ami közel bruttó háromezer forinttal magasabb a tavalyi átlagnál, bár ebben érvényesül a háborús helyzet által generált infláció hatása is a nagyobb költési hajlandóság mellett.

Ezek most a legnépszerűbb játékok

Május első felének értékesítési adatai alapján az idei gyereknap előtt különösen népszerűek a kültéri játékok: a különböző méretű felfújható gyerekmedencéket és kerti trambulinokat, fészekhintákat egyaránt sokan rendelik meg. A gyerekmedencék közül idén azok a legnépszerűbbek, amelyekben különböző felfújható figurák - például pálmafa, víziló, dinoszaurusz - is járnak, amelyek érdekesebbé teszik a lubickolást a gyerekek számára.

A kültéri használatra tervezett elektromos és pedálos gyermekjárművek, amelyek közül idén egyértelműen a rendőrautó és tűzoltóautó kivitelűek fogynak a legjobban, azokból is a két(gyerek)személyes típusok. A tavalyi gyereknap előtt a vásárlók sokkal több legót és más építőjátékot, és jóval kevesebb kültéri játékot rendeltek a portálokról.

A beltéri játékok közül az idei gyereknap előtti időszakban jól fogytak az építőjátékok, ezen belül pedig a tematikus (például Super Mario, Star Wars, Marvel) LEGO-készletek voltak a legnépszerűbbek. Ezek mellett keresettek a játékfigurák a Marvel-szuperhősök műanyag változataitól kezdve az Én kicsi pónim karakterekig.

Társasjátéknál elvárás, hogy a szülő is élvezze

Mivel a társasjátékok újból reneszánszukat élik, így ez egy másik népszerű kategóriának számít gyereknap előtt. Manapság már csak a készségfejlesztő, akár a szülők számára is élvezetes játékokat keresik a vásárlók, az egyszerű, “dobok a kockával és lépek a táblán” jellegű játékok ma már nem rúgnak labdába

- derül ki a játékokat árusító Reflexshop forgalmi adataiból.

Elérhetők közülük alkalmi játékosoknak szánt könnyed, gyorsan megtanulható példányok: a kooperatív, nyomozós Rókanyomon társas, a Szendergő hercegnők, amelynek szabályait egy hatéves kislány dolgozta ki, vagy a már 7 éves kortól játszható fantasy-labirintusos Karak. A megfelelő társasjáték kiválasztása egyre nehezebb - nem véletlen, hogy a személyes vásárlástól az online rendelésre terelődött át a fókusz mostanra a portálnál is.

Az ügyességi játékok közül a mozgáskoordinációt fejlesztő Bilibo-játékokat, az extrém dizájnú, szilikon anyaga révén könnyen elkapható Waboba Wingman frizbiket, illetve az extra magasra pattanó Moon Ball labdákat keresik a legtöbben, de a YoYoFactory jojói is örök slágernek számítanak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rendelés

online rendelés

gyermeknap