Élete pontyát fogta ki a válogatott labdarúgó: tórekord volt korábban a gigahal

HelloVidék   
  Megosztom
Élete pontyát fogta ki a válogatott labdarúgó: tórekord volt korábban a gigahal

A Ferencváros labdarúgócsapatával hazai szinten mindent megnyert, amit csak lehetett, játszott a magyar válogatottban, és ünnepelt sztárként légióskodott. Czéh László most klubigazgatóként a Kecskeméti TE-t juttatta vissza az élvonalba hét évet követően. A feljutás után pedig a Palotási Víztározó felé vette az irányt, ahol megfogta élete legnagyobb pontyát.

A Ferencváros labdarúgócsapatával hazai szinten mindent megnyert, majd pedig Izraelben közönségkedvenccé, valóságos ikonná vált Czéh László május 27-től június 4-ig a Palotási Víztározón horgászott Móczó Ferenc barátjával, írja a Pecaverzum.

A túra során több 20 kiló feletti pontyot szákba tudtak terelni. Az utolsó előtti nap, június 3-án, pénteken ebédidő előtt pedig a korábbi tórekordot sikerült Czéh Lászlónak megakasztania 130 méteres etetéséről 28 milliméteres halibut pellettel.

Húzós kapásra lettem figyelmes, aztán szépen komótosan elindult oldalra. Lehetett már akkor érezni, hogy ez bőven 20 kiló fölötti lesz. Próbáltam úgy vezetni, hogy ne a gát felé menjen, ahol sok a kagyló és a törés. 45 perc fárasztás után került szákba a 34,50 kilós ponty, amely korábban tórekord volt, de most 2-2,5 kilóval kisebbnek bizonyult

- nyilatkozta a Pecaverzumnak Czéh László, aki soha életében nem fogott még ennél nagyobb pontyot.

És nem is fogok szerintem, mondták is többen, hogy befejezhetem a pontyhorgászatot

- mesélte viccesen a korábbi labdarúgó, aki a fogást követően hazaérve a fényképek mellé csatolt egy remek beszámolót is, amelyet tartalmi változtatás nélkül közlünk.

Czéh László: Palotási monológ

Ha jól emlékszem, talán öt éves lehettem, amikor először vitt el édesapám, nagy bátyám horgászni a Körösökre. Kaptam egy nádszálat, damilt, parafa dugót úszónak, így kezdtem. Fogdostam a sneciket, keszegeket, nagyon élveztem. Később meglett az első Shakespeare-orsóm, üvegbottal tanulgattam, hogy kell dobni horgot kötni. Képes voltam biciklivel, kisvonattal elmenni hajnalban akár a Kígyósra, a lakiteleki Holt-Tiszára, hogy kipróbáljam magam. Nagyon sokszor nem fogtam, de akkor is jól éreztem magam, mert kint lehettem a természetben.

Megtanultam kenuzni Pécsen, a Kovácsszénai- tavon, képes voltam Fehérváron egy edzés után átugrani Agárdra, hogy a Velencei-tavon evezzek a Kis Rigyáról a Nagy Rigyára, hogy horgásszak pár órát. Mindig hallgattam az öregekre, mit, hogyan kell csinálni. Megtanultam Abádszalókon, a Kunságin, hogy kell süllőre, csukára emelgetni. Képes voltam beülni a kádba, hogy gyakoroljam a kuttyogatást.

Nekem a horgászat nem csak a halfogásról szól! Igazából a baráti kapcsolatokról. Így kerültem le körülbelül 17 éve Palotásra. A foci és a peca által ismertem meg Komáromi Tibi bácsit (a tógazdát, képünkön lentebb – a szerk.). Rengeteg tanácsot kaptam tőle, de sorolhatnám tovább: Kracsár Feri, Sanyi, Csorba Patrik, Pintér-testvérek, Földesi Ambrus, a halőrök, Józsi bá, Pista, Egér, Darázsék, Csali, és még sokan mások…

Nagyon sokszor nulláztam, de akkor is mindig jól éreztem magam, mert barátokkal találkozhattam. Mindig mindenki segítőkész volt! Persze, amikor sikerült egy-egy szebb halat fogni, az hab volt a tortán. De a közös főzéseket, sörözgetéseket, beszélgetéseket, nevetést vagy bánatot, soha nem fogom elfelejteni. Így jött el a június 3. Móczó Fecó barátommal horgásztunk együtt ezen a héten. Sikerült életem pontyát megfogni, 34,50 kiló!

Most akkor mi legyen? Tibi bácsi mondta: Lacikám a büfében leadhatod a szerelést. Elgondolkoztam magamban, hogy van ennél tovább, és úgy döntöttem, hogy van! Igen van, mert nem érdekel, ha csak egy keszeget fogok vagy semmit, de olyan barátok közt lehetek, akikkel mindig élmény a társaság! És ezt semmi más nem adhatja vissza! Köszönöm, Palotás! Köszönöm, Barátaim!”

Czéh László jelenleg a hét év után ismét NB I-es tagságot szerzett Kecskeméti TE labdarúgócsapatának klubigazgatója. A Pecaverzumnak elmondta, a megfelelő tulajdonosi háttér és szakmai stáb, illetve a jó képességű játékosok közös sikere az élvonalbeli tagság. A csapat eddig 4 játékostól köszönt el, és 6-7 új labdarúgó leigazolását tervezik. A cél, hogy bent maradjanak az első osztályban.

A Palotási-víztározó ugyanúgy NB I-es, mint a KTE! Remélem, hogy az is marad mind a kettő

- summázott.

Fotó: Palotási Víztározó/Facebook
Fotó: Palotási Víztározó/Facebook

További fotók itt láthatóak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gigahal

gigafogás

gigaponty

hal

horgászat

palotási víztározó

czéh lászló

focista