Idén nem kell lemondanunk róla: színes programokkal hívogat a karnevál Szombathelyen

MTI   
  Megosztom
Idén nem kell lemondanunk róla: színes programokkal hívogat a karnevál Szombathelyen

Két év kényszerű kihagyás után idén augusztus 25-28. között újra megrendezik Savaria Történelmi Karnevált Szombathelyen. Huszonkilenc helyszínen 300 programot kínálnak a négy nap során; a karnevál legfőbb látványosságának a több száz résztvevővel zajló jelmezes felvonulás ígérkezik, amelyet augusztus 26-án és augusztus 27-én tartanak.

Szombathely főterén ismét felállítják majd a Fórum Színpadot, ahol koncertek és táncbemutatók lesznek. Fellép például Radics Gigi, a Vad Fruttik, Szűcs Gabi, az Elefánt, az Aurevoir, a Bohemian Betyars és a Parno Graszt is.

A Történelmi Témaparkban katonai hagyományőrző egyesületek képviselői római kori harci bemutatókat rendeznek, fellépnek a Savaria Legio Egyesület, a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesület, a Collegium Gladiatorium Egyesület tagjai, bemutatót tart az Északi Gárda és Kassai Lajos lovasíjász is. A látogatók bepillantást nyerhetnek az ókori katonai táborok életébe, megismerhetik a bronzöntő és a kovácsműhely működését is.

A Sörtéren felállított színpadon mások mellett fellép az Isis Big Band, a Bognár Szilvia Sextet, a Takács Tamás Blues Band, a Mágikus Mintha, a Coprive és a Cimbaliband Együttes is.

A színházkedvelőket idén is várja a karneválszínház a megyeháza udvarában, ahol a Weöres Sándor Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásában Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékát adják elő, Hernádi Judit és Kern András főszereplésével.

Szintén a karneváli helyszínek egyike lesz idén a Zsidó Kultúra Háza, melynek udvarán három napon át várják a látogatókat a Gólem Színház előadásaival, de fellép Malek Andrea és a Jazzrael, valamint találkozhatnak az érdeklődők Szabó T. Anna költővel is.

Az Isis Galériában a karnevál napjaiban képző- és iparművészek kiállításai nyílnak, valamint komolyzenei koncertekkel várják a közönséget

A Gayer park fái alatt szabadtéri előadások lesznek, Thalia kertjében játszóházzal és gyermekelőadásokkal várják a legkisebbeket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

savaria fesztivál

szombathely

programsorozat

rendezvénysorozat

savaria történelmi karnevál