Új tórekord született a gigantikus fogással: fotón mutatjuk a brutálnagy halszörnyet

HelloVidék   
  Megosztom
Új tórekord született a gigantikus fogással: fotón mutatjuk a brutálnagy halszörnyet

Hiába tudták, hogy élnek 50 kiló feletti harcsák a tóban, mégis nagyon meglepődtek, amikor előkerült a vízből egy 230 centiméteres példány, amelynek a tömegét 70-80 kilogrammra saccolták. Ezzel új tórekord született, ugyanis a korábbi csúcstartó egy 39 kilós hal volt a Mátravíz Horgásztóban Mezőtárkányban.

A mezőtárkányi Mátravíz Horgásztónál horgászott Nagy Róbert és párja augusztus 5-én, pénteken. Délután fél kettő felé mindkét botot újra bedobta a horgász kukoricával és tigrismogyoróval, és míg az egyikre a kapásjelzőt akasztotta, a másik gyors mozgásba lendült. Először egy nagy pontyra gyanakodtak, írja a Pecaverzum.

Ekkor már sejtettem, hogy valami nagyon nagy lesz, de sikerült valahogy megfordítani. Ezt követően a tó végét célozta meg, úgy ment, mint egy gőzmozdony. Már másfél órája fárasztottuk, amikor először feljött a felszínre, de messziről még mindig hatalmas pontynak tűnt

- emlékezett vissza Róbert, akinek a párja már készenlétben, a szákkal a kezében várta, hogy közeledjen feléjük a hal.

Róbert beszámolója szerint a harcsa tömegét nem mérték le, csak a teljes hosszát, ami 230 centiméternek bizonyult. A jelenlévő horgászokkal és a halőrrel közösen arra jutottak, hogy a hal 70-80 kilós lehet. Forgács Péter tógazda elmondta, a közel 40 éves Mátravíz Horgásztó eddigi tórekordja egy 39 kilós harcsa volt, amelyet 2014-ben fogtak.

Tudtuk, hogy élhetnek nagy harcsák a vízben, mert korábban láttunk felszíni rablásokat, azokat a harcsákat 50 pluszosra lőttük be. Igazunk is lett. Öröm ez a tó számára, és hatalmas élmény a horgásznak

- nyilatkozta Forgács Péter a Facebook-on.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gigafogás

harcsa

halóriás

mátravíz horgásztó

nagy róbert

mezőtárkány