Hihetetlen cukiság érkezett a vidéki állatkertbe: csodájára járnak Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen cukiság érkezett a vidéki állatkertbe: csodájára járnak Debrecenben

A mozgalmas főszezon újabb jelentős gyűjteményi bővülést hozott a Debreceni Állatkertbe, ahova egy hároméves hím fehérajkú tamarin érkezett a csehországi Plzeň állatkertjéből augusztus 9-én az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram (EAZA EEP) keretében. Az új jövevény már birtokba vette bemutatóját az egzotikus Trópusi házban, ahol a látogatók is megtekinthetik, akár az év elsőszámú nagyrendezvénye, a most pénteki Állatkertek Éjszakája során. A remények szerint hamarosan párt kap a nemzetközi tenyészprogram keretében, így a fajnak korábban már otthont adó intézmény is hozzájárulhat majd az európai állomány gyarapodásához.

A lombkoronaszintet lakja kisebb rokoni csoportokban, amelyeken belül az utódgondozás a szoptatást leszámítva jórészt az apa feladata, bár az idősebb testvérek is segítenek a kölykök hordozásában. Mindenevőként különféle növényi részek és fanedvek mellett ízeltlábúakat és kisebb gerinceseket is elfogyaszt.

Az élőhelyéül szolgáló esőerdők pusztulása miatt a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján. A hazai állatkertek körében viszonylag ritkának számít, mivel Debrecen mellett csak Nyíregyházán és Miskolcon találkozhatunk vele.

Címlapkép, fotók: Debreceni Állatkert

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

tamarin

fehérajkú tamarin

majom

állat