Hihetetlen cukiság érkezett a vidéki állatkertbe: csodájára járnak Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen cukiság érkezett a vidéki állatkertbe: csodájára járnak Debrecenben

A mozgalmas főszezon újabb jelentős gyűjteményi bővülést hozott a Debreceni Állatkertbe, ahova egy hároméves hím fehérajkú tamarin érkezett a csehországi Plzeň állatkertjéből augusztus 9-én az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram (EAZA EEP) keretében. Az új jövevény már birtokba vette bemutatóját az egzotikus Trópusi házban, ahol a látogatók is megtekinthetik, akár az év elsőszámú nagyrendezvénye, a most pénteki Állatkertek Éjszakája során. A remények szerint hamarosan párt kap a nemzetközi tenyészprogram keretében, így a fajnak korábban már otthont adó intézmény is hozzájárulhat majd az európai állomány gyarapodásához.

A lombkoronaszintet lakja kisebb rokoni csoportokban, amelyeken belül az utódgondozás a szoptatást leszámítva jórészt az apa feladata, bár az idősebb testvérek is segítenek a kölykök hordozásában. Mindenevőként különféle növényi részek és fanedvek mellett ízeltlábúakat és kisebb gerinceseket is elfogyaszt.

Az élőhelyéül szolgáló esőerdők pusztulása miatt a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján. A hazai állatkertek körében viszonylag ritkának számít, mivel Debrecen mellett csak Nyíregyházán és Miskolcon találkozhatunk vele.

Címlapkép, fotók: Debreceni Állatkert

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

tamarin

fehérajkú tamarin

majom

állat