Ez aztán a gigafogás! Brutális méretű harcsát húzott partra a mázlis horgász + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán a gigafogás! Brutális méretű harcsát húzott partra a mázlis horgász + Fotók

Az elmúlt 8 évben körülbelül 40 darab 40 kilogrammot meghaladó harcsát telepítettek át egy nagyobb tóból egy kisebbe Demecserben. A 3 hektáros tó a pergető horgászok számára áll rendelkezésre, akik így kapitális harcsákra dobálhatnak. Legutóbb a dévérkeszeggel akasztott, kifogott példány 229 centiméter volt orrcsúcstól a farokúszó tövéig.

Berényi Imre tapasztalt harcsahorgásznak számít. Tavaly már írt róla a Pecaverzum, amikor egy 220 centiméteres, 80 kilós harcsát fogott a demecseri Rober-Tóból, írja a Pecaverzum.

A Rober-Tó valójában nem egy, hanem két tóból áll, a nagyobb, 17,5 hektáros, a kisebb, 3 hektáros, utóbbi egyben nevelő és pergető tó is egyben.

Rátkai Ferenc tógazda a Pecaverzum érdeklődésére elárulta, azért telepítették át a harcsát, mert az új helyén sokkal több a kistestű hal, és könnyebb meg tudja fogni a zsákmányát, ráadásul a nagy tóban úgymond zaklatja is a bojlisokat egy ekkora „jószág”.

Ha pontyozó felszereléssel megakasztanak egy ilyet, a fárasztás eltarthat több óra hossza hosszág is, és benne van a pakliban, hogy a végén meg sem lesz. Én sem szeretnék órákig birkózni egy ekkora hallal 0,25-ös damillal

- magyarázta Rátkai Ferenc.

A tógazdától megtudtuk, az utóbbi 8 évben már körülbelül 40 darab 40 kiló fölötti harcsát tettét át az egyik tóból a másikba, ami azt jelenti, hogy 2-3 havonta sort kerítenek egy telepítésre. A legnagyobbat, egy 237 centis egyedet 2019. október 13-én helyezték át.

50 napig nem esett az eső, és bár halpusztulás nem történt, és a vízminőséggel, vízmélységgel sincs gond, a vízszint náluk is folyamatosan apadt a nyár folyamán.

60 centi hiányzik most, de az utolsó egy hétben jött rá 14 centi. 52 éves vagyok, de életemben nem láttam még ilyen esőt

- fogalmazott Rátkai Ferenc.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

hal

harcsa

demecser

rober-tó

gigafogás

berényi imre

horgásztó