Ez aztán a gigafogás! Brutális méretű harcsát húzott partra a mázlis horgász + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán a gigafogás! Brutális méretű harcsát húzott partra a mázlis horgász + Fotók

Az elmúlt 8 évben körülbelül 40 darab 40 kilogrammot meghaladó harcsát telepítettek át egy nagyobb tóból egy kisebbe Demecserben. A 3 hektáros tó a pergető horgászok számára áll rendelkezésre, akik így kapitális harcsákra dobálhatnak. Legutóbb a dévérkeszeggel akasztott, kifogott példány 229 centiméter volt orrcsúcstól a farokúszó tövéig.

Berényi Imre tapasztalt harcsahorgásznak számít. Tavaly már írt róla a Pecaverzum, amikor egy 220 centiméteres, 80 kilós harcsát fogott a demecseri Rober-Tóból, írja a Pecaverzum.

A Rober-Tó valójában nem egy, hanem két tóból áll, a nagyobb, 17,5 hektáros, a kisebb, 3 hektáros, utóbbi egyben nevelő és pergető tó is egyben.

Rátkai Ferenc tógazda a Pecaverzum érdeklődésére elárulta, azért telepítették át a harcsát, mert az új helyén sokkal több a kistestű hal, és könnyebb meg tudja fogni a zsákmányát, ráadásul a nagy tóban úgymond zaklatja is a bojlisokat egy ekkora „jószág”.

Ha pontyozó felszereléssel megakasztanak egy ilyet, a fárasztás eltarthat több óra hossza hosszág is, és benne van a pakliban, hogy a végén meg sem lesz. Én sem szeretnék órákig birkózni egy ekkora hallal 0,25-ös damillal

- magyarázta Rátkai Ferenc.

A tógazdától megtudtuk, az utóbbi 8 évben már körülbelül 40 darab 40 kiló fölötti harcsát tettét át az egyik tóból a másikba, ami azt jelenti, hogy 2-3 havonta sort kerítenek egy telepítésre. A legnagyobbat, egy 237 centis egyedet 2019. október 13-én helyezték át.

50 napig nem esett az eső, és bár halpusztulás nem történt, és a vízminőséggel, vízmélységgel sincs gond, a vízszint náluk is folyamatosan apadt a nyár folyamán.

60 centi hiányzik most, de az utolsó egy hétben jött rá 14 centi. 52 éves vagyok, de életemben nem láttam még ilyen esőt

- fogalmazott Rátkai Ferenc.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgász

hal

harcsa

demecser

rober-tó

gigafogás

berényi imre

horgásztó