Hihetetlen programkavalkád: zenével, tánccal, mindenféle izgalommal csalogat a megyenap

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen programkavalkád: zenével, tánccal, mindenféle izgalommal csalogat a megyenap

Hetedik alkalommal, idén újra eredeti formában, azaz színpadi programokkal kiegészülve rendezi meg a Békés Megyei Önkormányzat a Megyenapot szeptember 3-án, Békéscsaba főterén - tájékoztatta a szervező közleményben az MTI-t.

Kiemelték, az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt csak szűkített tartalommal tudták megszervezni a "megyei összetartozás napját".

Több mint 30 település jelezte, hogy bemutatja a települési értéktárban szereplő értékeit, a megyében élő nemzetiségek pedig jellegzetes ételeikkel is megismertetik a látogatókat - írták.

Ismét megszervezik a megye legnagyobb kézműves vásárát és kistermelői piacát, ahol a nemrég létrehozott Viharsarok Termék brand védjegyet is megismerheti a szélesebb közönség. A megyei önkormányzat által alkotott védjegyet és logót jelenleg tizenöt kistermelő és kézműves használhatja.

A megnyitón a Tótkomlósi Fúvószenekar működik közre, ebédidőben Sztojka Tibor és zenekara muzsikál. Délután operettslágerekkel fellépnek a Békéscsabai Jókai Színház művészei, akik a Degré utcai Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakóival is előadnak egy közös műsort.

Lesznek néptáncos és zenei produkciók, katonai hagyományőrzők bemutatója, Kádár Ferkó Fotószínháza, kézműves foglalkozások, népi játszótér.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház délután előadja a Szép cerceruska című előadását. A teátrum egyébként aznap tartja Bábozda elnevezésű évadnyitóját is, a főtérhez közeli Ibsen Udvarban az érdeklődők közösen játszhatnak a társulat tagjaival. A programot táncház zárja, amelyen a Balassi Táncegyüttes működik közre.

Az első Megyenapot 2016-ban szervezték meg, a kezdeményezést annak apropóján hívták életre, hogy egy évvel korábban ünnepelték Békés megye török kiűzése utáni újjászervezésének 300. évfordulóját - közölte a megyei önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békéscsaba

békés megye

megyenap

hagyományőrzés

települések