A vidéki színházat se kímélik az energiaárak: ideiglenes bezárás, létszámcsökkentés is előfordulhat

MTI   
  Megosztom
A vidéki színházat se kímélik az energiaárak: ideiglenes bezárás, létszámcsökkentés is előfordulhat

Tizenöt bemutatóval várja a nézőket a 2022/2023-as évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház - mondta el Kirják Róbert színházigazgató az intézmény évadnyitó társulati ülésén.

Az évad első nagyszínpadi bemutatója a Spamalot, avagy a Gyalog galopp musical lesz szombaton. A nagyszínpad következő premierjei a Ma este megbukunk, a Teljesen idegenek, a Frankenstein, végül a Kapj el, ha tudsz! című zenés darab lesznek.

A Krúdy Kamara programja is zenés előadással, Fejes Endre és Presser Gábor Jó estét nyár, jó estét, szerelem című színművével indul. Ezt követi Szerb Antal Utas és holdvilág című darabja, a Görbe tükrök és a Futótűz című előadás.

A Szindbád Rendezvénytéren a Maggi és Lillemor című darab lesz látható, míg a Bencs Villában Pregitzer Fruzsina és Olajos Gábor forgatókönyve alapján a Kukucs! című előadást nézhetik meg a gyermekek. A Művész Stúdióba először Deák Tamás Maszmók az indiánok között című darabja, majd Veres András Kelekótya haramiák bábelőadása szórakoztatja az ovis bérlettel rendelkezőket. A nagyszínpadon Tersánszky Józsi Jenő, Peller Károly, Nyitrai László és Cseh Dávid Péter Misi Mókus és Kszel Attila Ludas Matyi Jr. című darabjait láthatják az iskolások.

Kirják Róbert közölte, hogy a Rózsakert Szabadtéri Színpad sikeres nyáron van túl. Tizenhat előadásnak adott otthont, amelyet több mint 11 ezer néző tekintett meg. A színház öt saját előadását csaknem 5 ezer ember nézte meg, ami majdnem teltházas nézettséget jelentett.

A Vidor Fesztiválról elmondta: az idei fesztiválon fontosnak tartották, hogy a világzenei koncertek mellett nagy hangsúlyt fektessenek az ország populáris zenei előadóira.

A megnövekedett energiaárakkal kapcsolatban elmondta, hogy előreláthatólag akár 260 millió forint is lehet a többletköltség. Ez az összeg a színház teljes költségvetésének negyedét teszi ki. Hozzátette, a kiadások csökkentésének érdekében strukturális átalakításokat hajtanak végre, például csökkentik a premierek számát. Az ideiglenes bezárást és a létszámcsökkentést sem tartja kizárhatónak, azonban mindent megtesznek, hogy ez elkerülhető legyen.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nyíregyházi színház

színház

energiaárak

móricz zsigmond színház