Kész horror: nem hiszitek el, mi lógott ki a mohó harcsa szájából

HelloVidék   
  Megosztom
Kész horror: nem hiszitek el, mi lógott ki a mohó harcsa szájából

Pórul járt az a mohó harcsa, amely egy mocsári teknőssel kezdett ki Orfűn. Az elpusztult halat pergető horgászok kipecázták, és a szájából kiszedve megmentették a védettnek számító négylábút - írta a Pecaverzum.

Csordás Máté és Petre András, két fiatal horgász a Pécsi-tavon horgászott, amikor egy döglött harcsára lettek figyelmesek, aminek a szájából egy mocsári teknős feje lógott ki. A halat a pergető horgászok kívül tudták megakasztani, és úgy a partra emelni.

A harcsa megfulladt, mivel a levadászott teknős megakadt a szájában, így nem tudott lélegezni. A teknős viszont jobban bírta, így sikeresen visszaengedték a Pécsi-tóba

– olvasható az Orfű Pécsi-Tó Horgászata Facebook bejegyzésben, amelyet a bama.hu vett észre.

A pecások szerint a harcsa láthatóan nemrég pusztulhatott, amit kopoltyújának élénkvörös színéből állapítottak meg.

A mocsári teknős (Emis orbicularis) az egyetlen őshonos teknősfajunk, védett, természetvédelmi értéke egyedenként 50 ezer forint. Az orfűi horgászok pedig természetszerető emberek, így mi sem volt természetesebb, hogy a teknőst visszaengedték a tóba.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgászat

horgász

teknős