Kész horror: nem hiszitek el, mi lógott ki a mohó harcsa szájából

HelloVidék   
  Megosztom
Kész horror: nem hiszitek el, mi lógott ki a mohó harcsa szájából

Pórul járt az a mohó harcsa, amely egy mocsári teknőssel kezdett ki Orfűn. Az elpusztult halat pergető horgászok kipecázták, és a szájából kiszedve megmentették a védettnek számító négylábút - írta a Pecaverzum.

Csordás Máté és Petre András, két fiatal horgász a Pécsi-tavon horgászott, amikor egy döglött harcsára lettek figyelmesek, aminek a szájából egy mocsári teknős feje lógott ki. A halat a pergető horgászok kívül tudták megakasztani, és úgy a partra emelni.

A harcsa megfulladt, mivel a levadászott teknős megakadt a szájában, így nem tudott lélegezni. A teknős viszont jobban bírta, így sikeresen visszaengedték a Pécsi-tóba

– olvasható az Orfű Pécsi-Tó Horgászata Facebook bejegyzésben, amelyet a bama.hu vett észre.

A pecások szerint a harcsa láthatóan nemrég pusztulhatott, amit kopoltyújának élénkvörös színéből állapítottak meg.

A mocsári teknős (Emis orbicularis) az egyetlen őshonos teknősfajunk, védett, természetvédelmi értéke egyedenként 50 ezer forint. Az orfűi horgászok pedig természetszerető emberek, így mi sem volt természetesebb, hogy a teknőst visszaengedték a tóba.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgászat

horgász

teknős