Kész horror: nem hiszitek el, mi lógott ki a mohó harcsa szájából

HelloVidék   
  Megosztom
Kész horror: nem hiszitek el, mi lógott ki a mohó harcsa szájából

Pórul járt az a mohó harcsa, amely egy mocsári teknőssel kezdett ki Orfűn. Az elpusztult halat pergető horgászok kipecázták, és a szájából kiszedve megmentették a védettnek számító négylábút - írta a Pecaverzum.

Csordás Máté és Petre András, két fiatal horgász a Pécsi-tavon horgászott, amikor egy döglött harcsára lettek figyelmesek, aminek a szájából egy mocsári teknős feje lógott ki. A halat a pergető horgászok kívül tudták megakasztani, és úgy a partra emelni.

A harcsa megfulladt, mivel a levadászott teknős megakadt a szájában, így nem tudott lélegezni. A teknős viszont jobban bírta, így sikeresen visszaengedték a Pécsi-tóba

– olvasható az Orfű Pécsi-Tó Horgászata Facebook bejegyzésben, amelyet a bama.hu vett észre.

A pecások szerint a harcsa láthatóan nemrég pusztulhatott, amit kopoltyújának élénkvörös színéből állapítottak meg.

A mocsári teknős (Emis orbicularis) az egyetlen őshonos teknősfajunk, védett, természetvédelmi értéke egyedenként 50 ezer forint. Az orfűi horgászok pedig természetszerető emberek, így mi sem volt természetesebb, hogy a teknőst visszaengedték a tóba.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgászat

horgász

teknős