Embernagyságú halszörnyet fogott ki a mázlista pecás: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Embernagyságú halszörnyet fogott ki a mázlista pecás: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás + Videó

Bőven két méter fölötti harcsát fogtak a Tisza tokaji szakaszán – írta a Pecaverzum.

Bolló Bence Tóth László csapatársával elindul a hétvégén esedékes csónakos páros pergető versenyen, amelyet a Bodrogon rendeznek. Bence ezért szeptember 7-én, szerdán edzeni ment, és délutánig a kősüllőket üldözte. Amikor befejezte a tréninget, maradt még egy szabad órája, ezért úgy határozott, hogy átmegy a Tiszára, felszerelést váltott, és megpróbált egy nagyobb harcsát elcsípni - számolt be róla a Pecaverzum.

A Tisza tokaji szakaszára ment tehát, a nagyfalusi kanyarhoz. Ahogy a lapnak mesélte, többször járt már azon részen, és a radaron tavaly és idén is feltűntek a kapitális egyedek. Egy 50-150 grammos dobósúlyú, 198 centis bottal próbálkozott vertikális műcsalival, és közben kuttyogatott. A kapásra nem sokat kellett várnia, szembe jött vele csónakkal a Hegyalja Harcsafogó Kupa főszervezője. Intettek egymásnak, majd másfél óra múlva már küldte is a fotókat Bence Vass Istvánnak. A harcsa a kapás után egyből megindult a mélyebb részek felé.

A fárasztást nehezítette, hogy Bence egyedül volt, neki kellett a bottal a halat, és a motorral a csónakot irányítania. Nem volt egyszerű kifognia, de végül csak megadta magát a harcsa.

A csónakban található egy rács, amihez hozzámérte Bence a harcsát, és látta, hogy ez bizony jócskán meghaladja 200 centimétert. Hívta az egyik barátját, és a fogás helyszínétől 3 kilométerre a parton pontosan is meghatározták a hosszát, ami 240 centiméternek bizonyult. (A teljes hosszát mérték, nem faroktőtől orrcsúcsig.) A tömegét nem mérték le, de óvatos becslések szerint is 80 és 100 kiló között lehetett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidég

pecás

tisza

horgászat

harcsa