Embernagyságú halszörnyet fogott ki a mázlista pecás: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Embernagyságú halszörnyet fogott ki a mázlista pecás: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás + Videó

Bőven két méter fölötti harcsát fogtak a Tisza tokaji szakaszán – írta a Pecaverzum.

Bolló Bence Tóth László csapatársával elindul a hétvégén esedékes csónakos páros pergető versenyen, amelyet a Bodrogon rendeznek. Bence ezért szeptember 7-én, szerdán edzeni ment, és délutánig a kősüllőket üldözte. Amikor befejezte a tréninget, maradt még egy szabad órája, ezért úgy határozott, hogy átmegy a Tiszára, felszerelést váltott, és megpróbált egy nagyobb harcsát elcsípni - számolt be róla a Pecaverzum.

A Tisza tokaji szakaszára ment tehát, a nagyfalusi kanyarhoz. Ahogy a lapnak mesélte, többször járt már azon részen, és a radaron tavaly és idén is feltűntek a kapitális egyedek. Egy 50-150 grammos dobósúlyú, 198 centis bottal próbálkozott vertikális műcsalival, és közben kuttyogatott. A kapásra nem sokat kellett várnia, szembe jött vele csónakkal a Hegyalja Harcsafogó Kupa főszervezője. Intettek egymásnak, majd másfél óra múlva már küldte is a fotókat Bence Vass Istvánnak. A harcsa a kapás után egyből megindult a mélyebb részek felé.

A fárasztást nehezítette, hogy Bence egyedül volt, neki kellett a bottal a halat, és a motorral a csónakot irányítania. Nem volt egyszerű kifognia, de végül csak megadta magát a harcsa.

A csónakban található egy rács, amihez hozzámérte Bence a harcsát, és látta, hogy ez bizony jócskán meghaladja 200 centimétert. Hívta az egyik barátját, és a fogás helyszínétől 3 kilométerre a parton pontosan is meghatározták a hosszát, ami 240 centiméternek bizonyult. (A teljes hosszát mérték, nem faroktőtől orrcsúcsig.) A tömegét nem mérték le, de óvatos becslések szerint is 80 és 100 kiló között lehetett.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidég

pecás

tisza

horgászat

harcsa