Páratlan koncertkavalkád: a királyi kastély ad otthont a rendezvényeknek

MTI   
  Megosztom
Páratlan koncertkavalkád: a királyi kastély ad otthont a rendezvényeknek

Baráti Kristóf hegedűművész és Farkas Gábor zongoraművész koncertjével szombaton kezdődik a XXI. Gödöllői Liszt Fesztivál a királyi kastélyban. A rendezvény idei tematikája Liszt Ferenc és az európai irodalom.

A szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a fesztivál gazdag műsorkínálata révén megelevenednek Liszt Ferenc életművének legizgalmasabb alkotásai, a filozofikus hangvételűektől kezdve a szédítő virtuozitású remekművekig. A műsorban fiatal, feltörekvő tehetségek is fellépnek, beavatva a nézőket Liszt Ferenc sokoldalú zenei örökségébe.

Mint Szilasi Alex, a kastély művészeti igazgatója a közleményben felidézte, a Gödöllői Liszt Fesztivált 21 évvel ezelőtt Bogányi Gergely zongoraművész művészeti vezetésével indították útjára a királyi kastélyban. Céljuk, hogy a 19. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének életművét a legszélesebb összefüggésben tárják az látogatók elé.

Mint mondta, a kezdetekben 2, majd 3 napos, egy-egy esti hangversenyt felvonultató rendezvény tavaly már 10 naposra, 19 koncertre bővült és a kastély falain túl további 5 helyszínen zajlott. Folytatva ezt a koncepciót, az idén a fesztivál két hangversenyének a fóti, illetve a hatvani kastély ad otthont és a kisérő rendezvények nagyrészét Pest és Heves megyében valósítják meg.

A művészeti igazgató kiemelte: a hangsúlyt az idén Liszt Ferenc legendás irodalmi igényességére és műveltségére, a klasszikus és kortárs irodalomban való jártasságára helyezik, de alapul szolgál a kor legjelentősebb íróival és költőivel folytatott, egész Európát átölelő levelezése is. A programok között az irodalmi ihletésű zeneművektől költemények megzenésítésén át az angol, francia, német, itáliai és orosz vonatkozásig mindenki talál kedvére valót - idézik Szilasi Alexet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helllovidek

gödöllő

fesztivál

xxi. gödöllői liszt fesztivál

koncertek

komolyzene