Elképesztő halszörny akadt horogra: gigaharcsát fogtak ebben a víztározóban

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő halszörny akadt horogra: gigaharcsát fogtak ebben a víztározóban

Másfél órás fárasztás után sikerült megmeríteni a kapitális harcsát Palotáson - adta hírül a Nógrád megyei lap. Egy 74 kilogrammos brutális halszörny akadt a horogra. 

Komáromi Tibor, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület elnöke a Nool.hu-nak elmondta: hétfőn délután a szervezetük egyik oszlopos tagjának sikerült egy több mint hetven kilogrammos harcsát a fognia.

Érdekesség, hogy a horgászunk eredetileg nem is harcsát akart megakasztani, hiszen pellettel és pontyozó felszereléssel érkezett a tópartra. A nagy pillanat 14 óra 30 perc körül jött el, amikor is egy hatalmas rántás jelezte számára a méretes kapást, majd elkezdődött a csónakos fárasztás, amelyben Bóna István halőr segédkezett. A nem kevesebb mint másfél órán át tartó brutális küzdelem végén sikerült megmeríteni a harcsát, amelyet lemérve 74 kilogrammot mutatott a mérleg

– ismertette az eset részleteit Komáromi Tibor, aki arra is rámutatott, hogy sporthorgász révén a társuk vissza is engedte a halóriást a víztározóba.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

harcsa

rekord fogás