Ez a magyar specialitás tarol a karácsonyi vásárokon: imádják, nem tudnak betelni vele

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a magyar specialitás tarol a karácsonyi vásárokon: imádják, nem tudnak betelni vele

A londoni karácsonyi vásár igaza slágere a magyarok nagy kedvence, a sajtos-tejfölös lángos. Igaz, mi a legszívesebben nyáron fogyasztjuk a finomságot, de más országokban az adventi vásárok téli különlegességeként hódít, és mindenütt nagyon szeretik. A HelloVidek újságírói személyesen is tapasztalták ezt Németországban, Svédországban, de Dániában is. 

A Hyde Parkban található Winter Wonderland – azaz Téli Csodaország - 2007 óta működik, és évről évre egyre nagyobb és izgalmasabb. Mi több, idén második lett a világ 10 legjobb karácsonyi vására között - írja a Daily Star. A brit újságíró, Sophie Foster végigkalauzolja az olvasót a különleges helyszínen, ami hagyományos kézműves standokat, vidámparkba illő játékokat, és bőséges étel- és italválasztékot kínál, számol be róla a Ripost.

"Imádtam a magyar lángost!"

Akik szeretik a tradicionális német piaci ételeket, bőséggel találnak különböző sült kolbászokat a standokon, és lehet kapni sajttal és savanyú káposztával töltött hotdogot is, de Foster a cikkében külön figyelmet szentelt a magyar lángosnak, amiről azt írja:

Imádtam a hagyományos magyaros lángost is, ami egy forró sült tészta tejföllel és sajttal, mint egy pihe-puha pizza. Nagyon finom, ha látod, mindenképpen próbáld ki!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lángos

magyar lángos

karácsonyi vásár

london

advent