Csodájára járnak a vidéki karácsonyfának: ilyen csak egy van az egész országban

HelloVidék   
  Megosztom
Csodájára járnak a vidéki karácsonyfának: ilyen csak egy van az egész országban

Idén közel 6 méteres horgolt karácsonyfát állítottak fel Mezőkovácsháza főterén. Jankó Erzsébet a Kovácsházi Kézműves Kör elnöke a készítés folyamatáról és a készítők összefogásáról elmondta a behir.hu-nak, hogy a horgolós munkafolyamat megerősítette a csapat összetartó erejét, ráadásul a munkájukra országos szinten is felfigyeltek. A horgolt négyzetekből álló adventi alkotás ünnepi kivilágítása december 4-én történik majd meg, írja a behir.hu.

Egy olaszországi ötlet alapján készítettük el a horgolt karácsonyfát Mezőkovácsházán még tavaly. Ennek óriási sikere volt. Az akkor több mint 4,8 méter magas kreációnk az idei adventi időszakra egy méterrel magasabb lett, így majdnem 6 méteres karácsonyi csodát láthatnak a látogatók. Kimondhatatlanul jó érzés, hogy pozitív visszajelzéseket kapunk várostól, illetve az ország többi részéről is

- osztotta meg gondolatait a lappal Jankó Erzsébet.

Kokavecz Julianna, művész-tanár, a Kovácsházi Kézműves Kör vezetőségi tagja is úgy érzi, szükség van a közösség építő erejére. Jelenlegi profiljai között szerepel a szövés, ám a saját kovászos házi kenyerének a sütése is a napi teendői között szerepel.

A csapat, amelynek a tagjai szorosan összefonódva együtt dolgoznak, a külvilágnak is minta lehet. A rohanó világban erre nagyon nagy szükség van, hiszen alig köszönünk egymásnak, csak futunk. Így azt kell mondanom, hogy a közösségnek hatalmas ereje van

– emelte ki Kokavecz Julianna.

Így mutat az egyedülálló karácsonyfa:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karácsonyfa

mezőkovácsháza

horgolt fa

horgolt karácsonyfa

jankó erzsébet

egyedi fa