Csodájára járnak a vidéki karácsonyfának: ilyen csak egy van az egész országban

HelloVidék   
  Megosztom
Csodájára járnak a vidéki karácsonyfának: ilyen csak egy van az egész országban

Idén közel 6 méteres horgolt karácsonyfát állítottak fel Mezőkovácsháza főterén. Jankó Erzsébet a Kovácsházi Kézműves Kör elnöke a készítés folyamatáról és a készítők összefogásáról elmondta a behir.hu-nak, hogy a horgolós munkafolyamat megerősítette a csapat összetartó erejét, ráadásul a munkájukra országos szinten is felfigyeltek. A horgolt négyzetekből álló adventi alkotás ünnepi kivilágítása december 4-én történik majd meg, írja a behir.hu.

Egy olaszországi ötlet alapján készítettük el a horgolt karácsonyfát Mezőkovácsházán még tavaly. Ennek óriási sikere volt. Az akkor több mint 4,8 méter magas kreációnk az idei adventi időszakra egy méterrel magasabb lett, így majdnem 6 méteres karácsonyi csodát láthatnak a látogatók. Kimondhatatlanul jó érzés, hogy pozitív visszajelzéseket kapunk várostól, illetve az ország többi részéről is

- osztotta meg gondolatait a lappal Jankó Erzsébet.

Kokavecz Julianna, művész-tanár, a Kovácsházi Kézműves Kör vezetőségi tagja is úgy érzi, szükség van a közösség építő erejére. Jelenlegi profiljai között szerepel a szövés, ám a saját kovászos házi kenyerének a sütése is a napi teendői között szerepel.

A csapat, amelynek a tagjai szorosan összefonódva együtt dolgoznak, a külvilágnak is minta lehet. A rohanó világban erre nagyon nagy szükség van, hiszen alig köszönünk egymásnak, csak futunk. Így azt kell mondanom, hogy a közösségnek hatalmas ereje van

– emelte ki Kokavecz Julianna.

Így mutat az egyedülálló karácsonyfa:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karácsonyfa

mezőkovácsháza

horgolt fa

horgolt karácsonyfa

jankó erzsébet

egyedi fa