Új hely nyílik tavasszal Balatonnál: eztán ide is érdemes lesz ellátogatni

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Új hely nyílik tavasszal Balatonnál:  eztán ide is érdemes lesz ellátogatni

Új kiállítótér nyílik tavasszal a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként Balatonfüreden: Nemes Judit képzőművész és Szöllősi-Nagy András egyetemi tanár több ezer darabos gyűjteményéből rendezik be az új Modern Műtárat (MoMű), amely a Szívkórház közelében található - áll a Vaszary Galéria munkatársai által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.


 


 

Az új kiállítóteremben főként Franciaországban alkotó magyar művészek festményei, szobrai, tusrajzai, fotói láthatók majd - írták.

Ezenkívül nemzetközileg elismert alkotók kiállításai várják majd az érdeklődőket a Balaton-parti város Vaszary Galériájában a kulturális évadban, köztük Mauer Dóra és Bak Imre festőművészek - az új avantgárd képviselői - januárban nyíló tárlata. Mindkét művésznek a 60-as években indult a pályája, a minimalizmus, a hard age, a shaped canvas - különleges alakú festmények - képviselői közé tartoznak. Ugyancsak a Veszprém-Balaton 2023 EKF program részeként valósul meg a májusban nyíló Balatonboglár 50 címet viselő kiállítás, amely annak állít emléket, hogy ötven éve a hatóságok bezárták Galántai György szobrászművész kápolnaműtermét, mely a neoavantgárd központjának számított, és ahol 1968 és 1973 között mintegy kétszáz művész állított ki. A kiállítás a fiatalabb generációknak mutatja be a boglári kápolnaműterem történetét a kezdetektől a bezárásig néhány egykor bemutatott alkotáson keresztül.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

balatonfüred

kiállítás