Rengeteg magyarnak ment el a kedve a karácsonyozástól: ide menekülnek a családok

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rengeteg magyarnak ment el a kedve a karácsonyozástól: ide menekülnek a családok

Akár 25-30 százalékkal is drágábbak lehetnek idén karácsonykor a szállások itthon, mint egy évvel korábban, ám úgy tűnik, a magyarok utazási kedve nem lanyhul: az elmúlt évekhez hasonlóan rengetegen töltik hotelben a karácsonyi ünnepeket, járt utána a Pénzcentrum. És bár sokak számíthatnak teltházra vagy magas kihasználtásgra a következő két hétben, ez nem ment meg minden szálláshelyet a piacon. 

Az elmúlt két év ünnepi szezonját a koronavírus keserített meg a szállodásoknak, az ideit az energiaárak és az infláció: nem csoda, hogy már nyár végén több hotel is úgy döntött, amíg ideiglenesen vagy véglegesen bezárja a kapuit. A karácsonyi szezon duplán kiemelt időszak a vendéglátásban, sokan inkább egy kényelmes hotelben töltik az ünnepeket.

Mindent megteszünk azért, hogy szállodáinkban a legjobb hangulatot teremtsük meg – a karácsonyfákat, dekorációkat, díszeket és ünnepi üzeneteket kifejezetten szeretik vendégeink. Néhány szállodánk szezonális, karácsonyi menüket is bevezet, hogy a hozzánk látogatók teljesen belevethessék magukat a téli hangulatba

mondta el a Pénzcentrumnak Popovits Éva, az Accor közép-kelet-európai kereskedelmi igazgatója.

Bár sokak számíthatnak teltházra vagy magas kihasználtásgra az ünnepekkor, összességében ez nem mindenkit ment meg - vélik iparági szakértők. Valószínűleg januártól nőhet az átmenetileg, vagy akár véglegesen bezáró hotelek, szállásadók aránya.

Átalakulnak a szokások

Foglalási adatok szerint nőtt az év végi és a jövő év eleji foglalások aránya az elmúlt évekhez képest. „Bár nem tudjuk megjósolni, mi vár a turizmusra a jövő évben, arra számítunk, hogy amíg az utazás nincs korlátozva, addig az utazási vágy megmarad – magyarázta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. – Ugyanakkor az utazási szokások átalakulhatnak, tovább erősödik a belföldi desztinációk iránti érdeklődés, közelebbre utazunk és akár az éjszakák számát csökkentve kevesebbet költünk egy-egy üdülésre.”

A karácsonyi időszakra szóló, december 19-éig beérkező foglalások száma 30 százalékkal nőtt tavalyhoz, és 3 százalékkal 2019-hez képest. Az egy főre jutó, egy éjszakára szóló átlagár 16 ezer forint, ami 23,5 százalékos növekedés tavalyhoz, és 45 százalékos drágulás 2019-hez viszonyítva.

Top 10 belföldi úti cél 2022 karácsonyán:

  • Budapest
  • Hévíz
  • Eger
  • Gyula
  • Zalakaros
  • Cserkeszőlő
  • Pécs
  • Siófok
  • Hajdúszoboszló
  • Szeged

A teljes cikk ITT olvasható a Pénzcentrumon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

karácsony

hotel

szállodák

üdülés